Výborný perník od tety Hely

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      sklenice hladká mouka
    • 2
      sklenice cukr
    • 0,8
      sklenice olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      kakao
    • 0,5
      l mléko
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • rozinky
    • kandované ovoce
    • 2
      ks pudinkový prášek vanilkové, banánové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukr, olej, mléko, rum, vejce ručním ponorným mixerem smícháme. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy, kandované ovoce, pudinkové prášky, prášek do pečiva a ručně promícháme. Nakonec přidáme kakao.
2
Těsto vlijeme do předem vymaštěného a vysypaného hlubokého plechu a pečeme 1/2 hodiny při 150 °C. Hotový perník můžeme přelít čokoládovou polevou a sypat ořechy či kokosem, kterým jsme mohli vysypat plech před pečením.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Pavlínka
    Pavlínka |

    24. 4. 2007 05:55

    Vcera upečeno,a skoro již i snězeno.Musím jen chválit,opravdu vynikající.Přidala jsem ještě 3 jablíčka(ty davám skoro všude,máme jich hodně a nic nepokazí)Toho cukru jen 1 hrníček,a stačilo to.Povrch jsem potřela marmeládou,polila čokoládou a posypala kokosem.Mohu jem doporučit.Děkuji za vynikajíci recept

  • Vendy
    Vendy |

    20. 12. 2006 11:51

    Ok, dík za upřesnění.Určitě zkusím.

  • Šárka Vránová
    Šárka Vránová |

    20. 12. 2006 11:07

    2 pudinky jakékolIv příchutě mimo kakaa a borůvek

  • Vendy
    Vendy |

    20. 12. 2006 09:04

    Prosím o upřesnění těch pudinků - 2 vanilkové a 2 banánové, tedy celkem 4 a nebo je myšleno pouze 2 pudinky s jakoukoli příchutí?

  • Šárka Vránová
    Šárka Vránová |

    19. 12. 2006 16:46

    Perníkové koření ani med není zapotřebí.Chuť -buchta-dostane po všech přísadách.Je velmi nadýchaná a vláčná.Zkuste uvidíte jen nedávejte kakaový,borůvkový puding ty to zcela zklesnou.Na tento recept mám kladné odezvy od návštěv,jinak bych recept neposkytla.Povrch lze potřít rozehřátou nugetou,čokoládovou polevou.Lze také rozříznou a potřít marmeládou.

  • Dana
    Dana |

    19. 12. 2006 13:16

    To vážně nemá s perníkem co dělat.

  • Eva Mlýnská
    Eva Mlýnská |

    19. 12. 2006 12:16

    Kde je prosím nějaký med a koření do perníku, které udělá obyčejnou buchtru perníkem. Kde se vezme ta perníková vůně?