Výborný letní bramborový salát

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce vařená
    • 3
      kg vařené brambory nejlépe červené
    • 1
      ks mrkev středně velká, nasekaná
    • 2
      ks celerová nať nasekané
    • 1
      svazek ředkvička nakrájené na tenké plátky
    • 0,3
      ks šalotka nasekaná
    • 0,3
      ks červená cibule nasekaná
    • 0,5
      hrnek majonéza (nejlépe light)
    • 0,3
      hrnek zakysaná smetana (nejlépe light)
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      lžíce kopr čerstvý, nadrobno nasekaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vidličkou rozmačkáme vejce, přidáme brambory, mrkev, celer, ředkvičky, cibuli a dobře rozmícháme. Umícháme majolku, kysanou smetanu a hořčici.
2
Smícháme vše dohromady a necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny. Těsně před podáváním ochutíme solí a pepřem.
3
Tento recept mám od kamarádky Američanky, přinesla ho na grilování a všem moc chutnalo. Já už ho teď dělám z dvojité dávky.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    19. 8. 2007 07:14

    Ahojky za recept,takový salát dělá má kamarádka a já si nemohla vzpomenout co tam přesně dává. Je to moc výborný. Díky

  • Jana Czerwenková
    Jana Czerwenková |

    18. 4. 2007 17:09

    Děkuju z aodpověď, určitě ho udělám.

  • Marketa
    Marketa |

    18. 4. 2007 15:02

    Nema, ma byt cerstva. Je moc dobre kdyz v salatu krupe zelenina.

  • Jana Czerwenková
    Jana Czerwenková |

    18. 4. 2007 13:51

    Markéto, prosím Vás, ta kořenová zelenina má být uvařená nebo ne? Pochopila jsem, že ne, ale radši se chci ujistit. Určitě tento recept zkusím, máme rádi takové salátky. Díky