Autor:

Výborný borůvkový koláč se smetanou

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 8
náplň
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Moučkový cukr  
Měkký tvaroh 150 g
podle chuti
Borůvky  
poleva
Citronová šťáva 1 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Žloutek 3 ks
Cukr 75 g
Zakysaná smetana 300 g
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
těsto
Mléko 100 ml
Cukr 75 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Sůl 1 špetka
Vanilkový cukr 1 balíček
Hladká mouka 300 g
Olej 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z přísad na těsto vypracujeme tužší těsto.

Těstem naplníme vymaštěný a moukou vysypaný plech. Okraje malinko zvýšíme. Utřeme tvarohovou hmotu. Náplní potřeme těsto. Na tvaroh nasypeme borůvky a vše zalijeme našlehanou polevou z kysané smetany.

Borůvkový koláč se smetanou dáme do předem vyhřáté trouby asi na 190 °C a pečeme 30 minut.

Upečený borůvkový koláč se smetanou necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Výborný borůvkový koláč se smetanou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web