Výborné rizoto

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: BindiDindi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      plátek vepřová krkovice
    • 2
      ks cibule
    • 1
      sklenice kulatozrnná rýže
    • 200
      g zelenina dle chuti, možno použít i zmrazenou směs apod.
    • 1,5
      sklenice voda
    • olivový olej
    • strouhaný parmazán
    • koření dle chuti
    • sůl
    • sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si plátky krkovice nakrájíme na malé kostičky, na sádle v pekáčku zprudka osmahneme, osolíme, okořeníme dle chuti (používám pepř, sladkou papriku a mletý kmín). Pekáček poté zakryjeme alobalem a vložíme do trouby na cca 1/4 hodiny na 200C.
2
Mezitím v hrnci osmahneme cibuli na olivovém oleji dozlatova, přidáme rýži, také chvilku osmahneme a zalijeme vodou či vývarem. Hned přisypeme na kostičky nakrájenou zeleninu, jakou máme rádi - mrkev, hrášek, kukuřice, brokolice.... Můžeme použít i zmrazenou směs - téměř celý pytlík.
3
Osolíme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 15-20min, občas zamícháme, dle potřeby přilejeme vodu či vývar.
4
Když je rýže se zeleninou hotová, přidáme upečenou krkovici, dobře promícháme.
5
Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.
6
Toto rizoto má mnoho variací, lze přidat mnoho různých surovin - např. houby, lze použít i jiné maso, i např. zbytek pečeného kuřete apod.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.