Výborné hrníčkové knedlíky dle Ládi Hrušky

Ingredience
Hrubá mouka 1 hrnek
Sůl 1 lžička
Mléko 1 hrnek
Rohlík 2 ks
Vejce 2 ks
Bylinky  

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Bílky si oddělíme od žloutků. Bílky dáme stranou, žloutky rovnou použijeme do těsta nyní. Zasypeme je hrubou moukou a zalijeme hrnkem mléka. Vše to osolíme lžičkou soli. Směs řádně promícháme. Těsto by mělo být řidší.

Rohlíky si rozkrájíme na malé kostičky. Z bílků vyšleháme sníh, který rovněž vmícháme do těsta. Můžeme dle chuti přidat bylinky. Třeba petrželku. Hrnky na knedlíky si vymažeme sádlem či jiným tukem. Do 3/4 hrnku nandáme těsto. Hrnky vložíme do většího hrnce s vodou. Láďa Hruška doporučil aby hladina sahala zhruba po spodní část ucha.

Vaříme cca 30 minut, potom hrnec sundáme z plotny a hrnky vyndáme. Necháme je chvilku odstát a pak se pokusíme knedle vyklopit :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Výborné hrníčkové knedlíky dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web