Autor:

Výborné domácí pečivo

Obtížné
Ingredience
Polohrubá mouka 450 g
Moučkový cukr 4 lžička
Droždí 40 g
Máslo
rozehřáté vlahé
90 g
Mléko 1 hrnek
Sůl 1 lžíce
Žloutek  
Posyp
Sýr  
Sezam  
Kmín  
Mák  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Mouku se solí prosijeme, uchystáme kvásek z trošky vlažného mléka, cukru a čerstvého droždí nebo přidáme přímo do mouky suché droždí, cukr a pořádně promícháme. Přilijeme vlahé rozpuštěné máslo, pomalu mixujeme, přiléváme mléko. Až jsou ingredience promíchané a vznikne těsto, vyjmeme z mísy a zpracováváme rukama na vále v hladké a lesklé těsto. Z připraveného těsta děláme hned koule, nebo smotáme rohlíky, pletýnky, preclíky nebo jiné oblíbené tvary. Dáme na plech vystlaný voskovým papírem. Potřeme rozšlehaným žloutkem, posolíme hrubou solí a dle chuti posypeme kmínem, nebo mákem, nebo sezamem nebo strouhaným sýrem dle chuti. Ve vyhřáté troubě zvolna upečeme. Úžasná vůně domova zaplní celý byt i schodiště:-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Těstoviny s hráškem a chřestem Čerstvá Itálie také u vás doma Články z

Komentáře k receptu: Výborné domácí pečivo

Komentáře

  1. skopinda   20.10.2011 | 18:51 | reagovat | závadný

    jak dlouho a na kolik stupňů pečeme?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web