Autor:

Výborné čokoládové rohlíčky

Střední
Těsto
Ořechy
jemně umleté
300 g
Moučkový cukr 300 g
Bílek
4-5
5 ks
Krém
Šlehačka 1 kelímek
Čokoládové kaštany 3 ks
Vejce 2 ks
Cukr krystal 100 g
Máslo 1,5 kostka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Těsto: do mísy dáme umleté ořechy a cukr, promícháme. Přidáme neušlehané bílky a pořádně promícháme. Přikryjem utěrkou a necháme do druhého dne odležet. Druhý den zahřejeme těsto ve vodní lázni a mícháme, dokud těsto nezvláční. Na pomazaný pečící papír stříkáme větší rohlíčky do tvaru půlměsíčku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C, až rohlíčky vyskočí, stáhneme asi na 100 °C a dopečeme do růžova. Upečené rohlíčky necháme asi týden odležet a pak na ně nastříkáme krém a poléváme čokoládovou polevou.

Krém: do šlehačky nalámeme kaštany a zahříváme, dokud směs nezhoustne. Necháme odležet do druhého dne. Druhý den ve vodní lázni ušleháme 2 vejce a 100 g cukru, směs musí být hustá. Pak ušleháme máslo, přidáme vychladlá ušlehaná vejce a šlehačku s kaštany. Vše společně vyšleháme do hladkého krému.

Rohlíčky je dobré nechat 2 dny odležet na balkóně. Sice je tento recept pracnější a není nejlevnější, ale je velmi chutný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Výborné čokoládové rohlíčky

Komentáře

  1. K. Lašáková   12.12.2008 | 11:43 | reagovat |

    Paní Evo, můžete mi prosím popsat, jaký děláte ten krém bez šlehačky? A ten se potom nerozpouští? Díky

  2. Eva Kopalová   28.11.2008 | 12:26 | reagovat |

    Žiju v přesvědčení, že když vejce šlehám v páře, nejsou syrová, ale už tepelně upravená. Co? Taky bych je tam nechtěla dát syrové, tak to nechávám víc prohřát. Pro K. Lašákovou: myslím, že se krém rozpouští kvůli šlehačce. Dělám podobné rohlíčky, ale bez šlehačky a krém celkem vydrží.

  3. Radka Křížová   23.11.2008 | 14:49 | reagovat |

    je to asi i o štěstí,ale já co vím,tak salmonelu měly dvě moje kamarádky,obě dvě takové "ničemné" jak by řekla moje babička,samý ekzém,alergie..já vyrostla na tataráku,krémech se syrovejma žloutkama...tím nechci říct,že by si člověk neměl dávat pozor,ale kazit si vánoce salmonelou..hrozí spíš žlučník,myslím:-)

  4. Tereza J.   23.11.2008 | 9:15 | reagovat |

    Radka, potešili ste ma, konečne niekto, kto to odborne podloží a nerobí zo surových vajec strašiaka. Keby ste videli, čo moja dcéra ako maličká pojedla, tak skolabujete... A prvýkrát bola chorá v 14. rokoch. U nás v rodine neexistujú žiadne osýpky, žiaden zápal príušných žliaz, žiadna rubeola a pod, a ani salmonela, hoci surový žĺtok do krémov pridávala už babička a tá sa to tiež od niekoho naučila. Asi fakt ide o tú odolnosť.

  5. Radka Křížová   22.11.2008 | 20:00 | reagovat |

    já mám zkušenost trochu z jiného soudku: zabývám se potravinami(studuju chemii a analýzu potravin a jejich bezpečnost v kontrolní praxi) a přijde mi,že tyhle bacily můžou být všude a jde spíš o to,že organismus v horší kondici má větší pravděpodobnost,že to neustojí. vím o případu,kdy našli vysokou koncentraci bakteriií salmonely v tyčinkách merci, oproti tomu jsme nedávno ve škole dělali mikrobiální testy potravin. Např. z hermelínového chlebíčku vyrostlo prakticky všechno,včetně salmonely,já zbytek toho vzorku šťastně dojedla a nic mi nebylo. Neříikám,že to není nebezpečné,ale tělo si se spoustou věcí poradí a jak už tady někdo psal,tak salmonela může být i v koření.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web