Autor:

Výborná špenátová polévka

Střední
Ingredience
Špenát
12 - 16 listů, může být i mražený (1 kostka)
16 plátek
Máslo 100 g
Hladká mouka 2 lžíce
Masox 1/2 kostka
Mléko
(Hrnek)
1/4 l
Šlehačka 1 balení
Česnek  
Klobása
(Může být i jiná uzenina, ale nejlepší je nějaká pikantní)
1 ks
Brambory
Větší
2 ks
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Čerstvý špenát přivedeme k varu v osolené vodě, poté necháme cca 45 min. vařit. Po uvaření necháme ve stejném hrnci vychladnout a vychlazené rozmixujeme. Ve vodě rozmixovaný špenát dáme opět vařit, přidáme na velmi drobné kostičky nakrájené brambory, dvě špetky soli (dle chuti), utřený česnek (může být i sušený), na drobné kousky nakrájenou klobásu, přilijeme mléko, vložíme masox. Za občasného míchání si připravíme jíšku (máslo a hladká mouka), kterou pak vlijeme do hrnce s připravenou polévkou. Za stálého míchání přivedeme k varu, poté vlijeme šlehačku, chvíli ještě mícháme a odstavíme. Polévka je hotova.

Typ 1: polévku je ideální nechat odstát, aby se všechny ingredience v polévce sladily a splynuly.

Typ 2: před podáváním na stůl osmažíme na kousky nakrájený chléb nebo rohlík. Špenátová polévka je výborná, když ji nalijeme na talíř a přidáme na kousky osmažené pečivo.

Typ 3: je to výborná večeře, která je zdravá a zasytí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Výborná špenátová polévka

Komentáře

  1. Krista   01.12.2007 | 0:11 | reagovat | závadný

    Souhlasím s Petrou, autor snad měl na mysli 4,5 minuty.Vůbec si nedovedu představit, že vařím třičtvtě hodiny jednoduchou polévku!!!

  2. Petra Plevová   29.11.2007 | 9:26 | reagovat | závadný

    Připadá mi,že vařit špenátové listy 45min.je zbytečně dlouhá doba.Možná to má v tomto receptu nějaký důvod,ale při většině úprav stačí listy jenom spařit vařící vodou,popř.krátce povařit.O chutnosti této polévky nepochybuji(mám špenátovku moc ráda),ale aby byla také zdravá určitě bych vitamíny nelikvidovala dlouhým varem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web