Výborná roláda

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 140
      g moučkový cukr
    • 120
      g hladká mouka
  • Krém
    • krém v prášku Dr. Oetker
  • Ostatní
    • čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem, po částech pak přidáváme tuhý sníh z bílků a mouku - lehce promícháme. Dle chuti a fantazie můžeme přidat kakao, mleté oříšky apod. Na plech dáme pečící papír a těsto rozetřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10-15 minut. Ještě teplé i s papírem svineme do rolády a necháme vychladnout.
2
Připravíme si krém dle návodu a ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které přidáme trochu ztuženého tuku. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme krémem a zase zavineme (samozřejmě již bez papíru). Položíme na tác a potřeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí nakrájíme.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Vladimíra VOLÁKOVÁ
    Vladimíra VOLÁKOVÁ |

    10. 4. 2007 12:49

    Prášek do pečiva se nepřidává. Roláda je "nadýchaná" díky vyšlehaným bílkům.

  • Romana
    Romana |

    20. 2. 2007 12:50

    Prášek do pečiva se nedává?

  • Marcela Kodimová
    Marcela Kodimová |

    20. 2. 2007 09:04

    Je to vynikající záležitost. Hrozně jednoduché a výsledek je jako od profesionálního cukráře. Všem tento recept doporučuji vyzkoušet.