Výborná polívčička

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 8
      lžíce vločky ječmenné a žitné - napůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks květák + košťál a listí z něj
    • 3
      ks brokolice velká
    • 6
      ks chřest
    • 3
      ks naťové cibulky
    • 1
      lžíce podravka vegeta nebo sůl a pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji a kousku másla osmažíme vločky s nakrájenou mrkví (mrkev nakrájíme na slabé plátky a pak překrájíme na menší kousky), zalijeme vodou, přidáme nakrájený košťál a listy z květáku, pár kousků květáku (zbytek květáku si schováme na druhý chod - můžeme jej udělat smažený nebo mozeček), na kousky nakrájené košťály z brokolice, vegetu (nebo sůl a pepř) a asi 10 minut povaříme, pak přidáme na kousky nakrájený chřest a brokolicové růžičky. Necháme povařit asi 5 minut a nakonec přidáme na šikmé proužky nakrájenou naťovou cibulku a odstavíme.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    29. 3. 2008 09:20

    Košťály a neovadlé listy od zeleniny jsou na polévku výborné, krásně se tím zužitkují a jsou tam důležité minerály a vitamíny.

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    28. 3. 2008 22:57

    Taky si myslím,že je to přehnané s tou brokolicí a já bych tam nedávala ty košťály,přijde mi to divné i ty listí z květáku. No nevím.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    28. 3. 2008 09:58

    Tak to je docela drahá polévka,ne?Ten chřest je drahý,brokolici máme jednu na oběd a tam jdou hned 3 a ještě květák?Hmmmm

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    27. 3. 2008 21:59

    Mne tam vadí skôr tá vegeta, nechala by som len soľ a piper, vegeta dáva všetkému rovnakú chuť.

  • Dada
    Dada |

    27. 3. 2008 11:24

    Pokud dáváte květák a brokolici, je chřestu vyloženě škoda, né?

  • ice
    ice |

    27. 3. 2008 10:19

    ..není to trochu moc..3 brokolice?