Autor:

Výborná omáčka z lilku

Snadné
Ingredience
Lilek 2 ks
Smetanový jogurt 400 ml
Česnek  
Sůl  
Pepř mletý  
Kari
jemně mleté
 

Postup přípravy:

Lilky propíchat vidličkou a upéct v troubě na sucho. Péct zhruba půlhodiny (záleží na velikosti lilku) na 180 °C v předem nahřáté troubě. Pečené lilky sloupneme (spíše vyškrábeme ze slupky) a umeleme nebo rozmixujeme. Česnek prolisujeme a smícháme s jogurtem, přidáme pepř nebo kari (jen jemně mleté). Nakonec přidáme vychladlý rozemletý lilek a necháme v ledničce.

Vhodné ke všem smaženým a pečeným masíčkám, podáváme zvlášť v misce. Osvěžující, lehké a zdravější než tatarka. Recept pochází z Pákistánu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Komentáře k receptu: Výborná omáčka z lilku

Komentáře

  1. Helena   23.11.2005 | 17:19 | reagovat |

    Tak tohleto hned zitra zkusim s grlovanym kuretem,lilek je dobry na vsechny zpusoby.Inspirovala jste me ,abych pridala recept z jine geograficke lokality.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web