Výborná nádivka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks rohlík
    • 100
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • 500
      g uzené maso - vařené
    • 4
      hrst bylinky petrželka, pažitka, mladé kopřivy - nasekané
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s rozšlehanými vejci, na kostičky nakrájeným masem a nakrájenými bylinkami. Osolíme a opepříme. Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku a pečeme asi 40 minut při teplotě 150 °C.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • kuchyňskyterorista
    kuchyňskyterorista |

    15. 4. 2011 11:00

    já znám bezmasou nádivku, jako přílohu...... :-X

  • ema kessner
    ema kessner |

    19. 3. 2008 07:46

    nádivka, nebo-li hlavnička, je vždy s uzeným masem!!!obecně platí, že na 1 rohlík patří 10 dkg masa a 1 vejce.

  • Janita
    Janita |

    6. 10. 2006 13:45

    jé, konečně dobrá a jednoduchá nádivka.z uzenym masem jsme ještě nezkoušeli.... dělám ji uplně stejně, jen místo uzeného masa a másla použiji špek, nebo anglickou; a samozřejmě hodně bylinek :-)