Výborná marináda

Hodnocení:

Moje:

5 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžička paprika - sladká na 1,5 kg masa
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr
    • 7
      stroužek česnek 6-7
    • 1
      dl voda převařená, studená
    • 1
      dl rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso použijeme jakékoliv (kuřecí prsa, krkovice, vepřová kýta nebo kotleta... krkovice je vynikající na gril). Do vody s olejem přidáme postupně všechny ingredience a důkladně promícháme. Maso lehce naklepeme, nařízneme a protáhneme v marinádě. Dáme do ohnivzdorné nádoby, opakujeme. Zbytek marinády nalijeme na maso a necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne v zakryté nádobě. Poté grilujeme nebo smažíme na rozpáleném tuku.
2
Jako příloha se hodí brambory v různých úpravách nebo chléb, zelenina, zeleninový ajvar nebo zeleninové saláty při grilování podle chuti.
Zařazení: Ostatní
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • mhanuliatko
    mhanuliatko |

    23. 7. 2012 22:08

    Marináda je jednoducha a opravdu vyborna. Davam za 1. :)

  • David
    David |

    25. 7. 2011 18:57

    Marináda nám moc chutnala, doporučuji ji zkusit =)

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    4. 5. 2009 18:00

    Bylo to mňam, mňam :-) Jak bych tuto marinádu popsala? Dá se jíst pořád :-) Za 1!

  • vendula m.
    vendula m. |

    30. 8. 2008 20:55

    naprosto vyborne. misto pepre jsem jen dala palivou papriku. ale musim pochvalit, masicko bylo mnam mnam :-)

  • Waldek
    Waldek |

    5. 10. 2006 00:21

    mam podobnou marinadu ale misto vody davam 10%pivo Waldek

  • Gábina
    Gábina |

    24. 5. 2006 13:25

    to bylo myšleno jako příklad nádoby s poklicí, aby neunikalo aroma do lednice. ůžete to dát do jakékoliv nádoby, která jde těsně uzavřít - viz komentář Lenky níže

  • Petr
    Petr |

    24. 5. 2006 10:07

    Proc má jít ohnivzdorná nádoba do lednice? Nemela by být spís mrazuvzdorná?

  • Anonym
    Anonym |

    26. 4. 2006 11:43

    Nebo dát vše do igel.sáčku vč.marinády,zavázat promnout a nechat uležet v lednici.

  • Lenka Chourová
    Lenka Chourová |

    26. 4. 2006 11:27

    Ohnivzdornou nádobu (nebo jakoukoliv jinou) použijeme k naložení masa. Vhodné je použít takovou nádobu, ze které do lednice neuniká aroma. Můžete použít misku, kterou přikryjete potravinovou fólií. Maso postupně odebíráte.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 4. 2006 15:35

    :) moc sem nepochopil tu ohnivzornou nádobu...