Autor:

Výborná harula

Ingredience
Brambory  
Sůl  
Vejce  
Mléko  
Hladká mouka  
Majoránka  
Česnek  
Drcený kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Zpracujeme těsto jako na klasický bramborák, tj. syrové brambory na jemno nastrouhané osolíme, přidáme trochu mléka, hladké mouky, rozmačkaný česnek dle chuti, majoránku, kmín. Pekáček jemně vymažeme tukem a rozestřeme těsto asi na 1,5 cm. Pečeme v troubě při 200 °C, až je spodní strana červená, obrátíme (můžeme uprostřed rozkrojit, aby se placka dala lépe obrátit) a opečeme i z druhé strany. Při obracení můžeme pokrýt kousky másla.
Podáváme s čalamádou nebo naloženými paprikami se zelím. Toto jídlo je mnohem lepší než bramborák, není to tak mastné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Snídaně do postele aneb Překvapení pro rodiče Články z

Komentáře k receptu: Výborná harula

Komentáře

  1. Dada   08.10.2016 | 13:03 | reagovat |

    uzasny recept ked v surovinach ma vejce ale v postupu uz ne :)

  2. Marsí   13.03.2006 | 14:21 | reagovat |

    Harula je opravdu výborná, přidávám ještě nakrájený salám nebo uzené. Nemá to chybu. Peču na klasickém plechu s vyšším okrajem ( lépe a rychleji se propeče) a už neobracím. Strouhám nahrubo. Hlavně toto jídlo dělám, když máme "šmak" na bramboráky, ale mně honí lenóra...:o)) je to i rychle hotové. Dávám jedna!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web