Autor:

Výborná harula

Ingredience
Brambory  
Sůl  
Vejce  
Mléko  
Hladká mouka  
Majoránka  
Česnek  
Drcený kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Zpracujeme těsto jako na klasický bramborák, tj. syrové brambory na jemno nastrouhané osolíme, přidáme trochu mléka, hladké mouky, rozmačkaný česnek dle chuti, majoránku, kmín. Pekáček jemně vymažeme tukem a rozestřeme těsto asi na 1,5 cm. Pečeme v troubě při 200 °C, až je spodní strana červená, obrátíme (můžeme uprostřed rozkrojit, aby se placka dala lépe obrátit) a opečeme i z druhé strany. Při obracení můžeme pokrýt kousky másla.
Podáváme s čalamádou nebo naloženými paprikami se zelím. Toto jídlo je mnohem lepší než bramborák, není to tak mastné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Výborná harula

Komentáře

  1. Dada   08.10.2016 | 13:03 | reagovat |

    uzasny recept ked v surovinach ma vejce ale v postupu uz ne :)

  2. Marsí   13.03.2006 | 14:21 | reagovat |

    Harula je opravdu výborná, přidávám ještě nakrájený salám nebo uzené. Nemá to chybu. Peču na klasickém plechu s vyšším okrajem ( lépe a rychleji se propeče) a už neobracím. Strouhám nahrubo. Hlavně toto jídlo dělám, když máme "šmak" na bramboráky, ale mně honí lenóra...:o)) je to i rychle hotové. Dávám jedna!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web