Výborná drobenková buchta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
35 minut
8
porce
neuvedeno
autor: GoodWorthy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g čerstvé ovoce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      hrnek mléko plnotučné
    • 125
      ml olej
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 4
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předem si uděláme drobenku klasickým způsobem, očistíme a nakrájíme ovoce dle chuti (já osobně nejvíce používám: ostružiny, borůvky, hroznové víno, jahody, hrušky, jablka...).
2
Pak si všechny ingredience dáme do mísy (nesmíme zapomenout oddělit bílky zvlášť) a důkladně promícháme. Poté opatrně vmícháme našlehanou pěnu z bílků.
3
Těsto nalijeme na plech (já používám na plech pečící papír). Těsto rovnoměrně rozetřeme na celý plech, naskládáme na povrh předem očištěné a nakrájené ovoce a nakonec posypeme též předem připravenou drobenkou (tou nešetřete). ;-)
4
Nakonec dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme v závislosti na druhu trouby. Já mám elektrickou troubu a peču buchtu na 170–180°C cca 25–30 minut.
5
Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.