Autor:

Výborná drobenková buchta

35 minut PT0H35M
Střední
Porce: 8
Ingredience
Čerstvé ovoce 400 g
Hladká mouka 2 hrnek
Cukr krystal 1 hrnek
Mléko plnotučné 1 hrnek
Olej 125 ml
Prášek do pečiva 2 ks
Vejce 4 ks
Výborná drobenková buchta

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Předem si uděláme drobenku klasickým způsobem, očistíme a nakrájíme ovoce dle chuti (já osobně nejvíce používám: ostružiny, borůvky, hroznové víno, jahody, hrušky, jablka...).

Pak si všechny ingredience dáme do mísy (nesmíme zapomenout oddělit bílky zvlášť) a důkladně promícháme. Poté opatrně vmícháme našlehanou pěnu z bílků.

Těsto nalijeme na plech (já používám na plech pečící papír). Těsto rovnoměrně rozetřeme na celý plech, naskládáme na povrh předem očištěné a nakrájené ovoce a nakonec posypeme též předem připravenou drobenkou (tou nešetřete). ;-)

Nakonec dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme v závislosti na druhu trouby. Já mám elektrickou troubu a peču buchtu na 170–180°C cca 25–30 minut.

Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Čokoládové suflé Recept na víkend: Dezert snů Články z

Komentáře k receptu: Výborná drobenková buchta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web