Výborná bábovka

moje hodnocení:

3,4

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 3
      bílek
    • 100
      g rostlinný olej
    • voda
    • 3
      lžíce kakao
    • tuk
    • kokos na vysypání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek smícháme dohromady. Přilijeme olej, stejné množství vody a opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
2
Formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Trochu těsta nalijeme do formy a do zbytku vmícháme kakao a nalijeme do formy. Pečeme dozlatova.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Markéta Mazalovská
    Markéta Mazalovská |

    3. 8. 2010 16:57

    Opravdu je moc suchá :-(

  • Mefinka Mefinka
    Mefinka Mefinka |

    7. 4. 2010 06:30

    Babovka je opravdu vyborna. Sucha neni a zloutky mi v ni nechybi. Jedine dve zmeny, ktere jsem udelala: dala mene cukru (ale to davam u kazdeho receptu) a formu vysypala orisky. Lado, z komentaru si nic nedelejte. Kdo chce, vasi babovku upece i tak. A ja si ji udelam klidne znovu. Chutna mi :-)

  • Mirka Fišerová
    Mirka Fišerová |

    2. 9. 2009 08:54

    Ahoj,teď jí peču,tak se snad povede a bude chutnat tak dobře jak vypadá.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 3. 2008 16:41

    Právě ji peču, vypadá to slibně :) akorát jsem tam dala ty žloutky a je krásně žluťoučká, takže taková velikonoční varianta. Díky za typ.

  • Adela O
    Adela O |

    10. 3. 2008 20:43

    :kucharka on line- muzu vedet proc jste se neotiskli muj komentar, prestoze to bylo bylo nejen k receptu, ale i k chovani ostatnich?? Zda se az neuveritelne, ze nektere, ac se to prici zdravemu rozumu, schvalite a jine, prestoze jsem se zastavala damy, ktera sem ten recept vlozila, ignorujete???

  • Adela O
    Adela O |

    7. 3. 2008 18:57

    Po precteni vsech komentaru musim uznat, zese Cesi asi nikdy nezmeni- a podle toho i soucasna vlada vypada...! Nastesti se tomu muzu jenom smat, kdyz ziju v zahranici- vzdyt jste jako hyeny; nekdo se chce podelit o recept, a vy jste jak vosy..!! Nikdo vas nezada abyste psali litanie o tom jak je ta babovka hnusna a ze nechapete jak to nekdo muze oznacit za vybornou. Vzdyt to po vas nikdo nechce! Misto toho, abyste bud uznali, ze se vam nepovedla, nebo vam nechutnala a nechali si nazor pro sebe, vy se radsi hadate o tom jestli gramy nebo mililitry.... No taaak, trochu ubohy, nezda se vam...?

  • Magda Stuchlíková
    Magda Stuchlíková |

    5. 3. 2008 20:35

    ale jinak chutná výborně

  • Magda Stuchlíková
    Magda Stuchlíková |

    5. 3. 2008 20:34

    tenhle recept jsem teda našla na jiné stránce(uplně stejný),dneska jsem to dělala,ale těsto bylo strašně tuhé,tak jsem přidala více mléka a oleje a bylo to dobré,ale při vyklepávání bábovky se nejdřív nechtěla dostat ven a potom se rozpadla...

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    28. 1. 2008 13:42

    Kromě těch chybějících žloutků dělám bábovku úplně stejně , 100 ml oleje a 100 ml mléka nebo vody - mám odměrku , kterou používám už léta a nepotřebujete ani váhu a složitě cokoliv odměřovat . S nastrouhanou citrónovou kůrou a rozinkami je naše nejoblíbenější :-) Dávám jedničku :-)))

  • Petr S
    Petr S |

    28. 1. 2008 11:03

    Jedna z nejlepších bábovek kterou jsem kdy papal. Díky

  • Adunka
    Adunka |

    28. 12. 2007 10:30

    Do testa na tuhle bábovku jsem zapomnela dat prasek do peciva,ale vubec to nevadilo,díky bílkum testo vyskočilo stejne a bábovka moc chutnala celé rodine:) Doporučuju:)

  • martin Baloun
    martin Baloun |

    5. 10. 2007 16:04

    velmi dobrá gutt

  • Martin Baloun
    Martin Baloun |

    5. 10. 2007 16:03

    velmi dobrá jdu ji péc

  • žaneta a dejv baf
    žaneta a dejv baf |

    10. 7. 2007 11:01

    dobra babovka ale neni tady jak dlouho se to peče too abych se tam chodila porad divat!!!=/

  • Soňa Korgyíková
    Soňa Korgyíková |

    13. 5. 2007 10:37

    Vyzkoušela jsem to a je to super bábovka, jenom jsem změnila pořádí míchání: První jsem smíchala žloutky, olej, voda, cukr, vanilkový cukr a po smíchání jsem pomalu přidávala mouku, sníh a prášek do pečiva.No a nakonec kakao do půl těsta jak to tam je uvedeno.je moc dobrá.

  • Soňka
    Soňka |

    12. 5. 2007 14:34

    jdu to vyzkoušet:)

  • Martina Ebelenderová
    Martina Ebelenderová |

    21. 4. 2007 18:22

    Je to výborná bábovka

  • sexi anče 14 dorordoučková
    sexi anče 14 dorordoučková |

    3. 3. 2007 15:52

    ješte tak aby tady bylo napsaný jak dlouho se to peče že? dik

  • Romana
    Romana |

    26. 1. 2007 18:26

    Myslím si, že když se dá 1dcl oleje (ikdyž to není přesně 100 g), tak se určitě nic nezkazí.

  • Luboš Němec
    Luboš Němec |

    25. 1. 2007 16:12

    za 1. olej je lehci nez voda, proto taky mastne oka plavou na polevce a nevali se po dne talireza 2. nedko sem dal recept, v dobre vuli se s nekym podelit, nechapu proc tady vsichni rejete, ano bylo by lepsi napsat 0,8dcl oleje

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    27. 10. 2005 12:25

    Ještě lepší je koupit si hrníček s odměrkou - prodávají ho v domácích potřebách a jsou tam různé váhy, jak na dkg, tak i na dcl u nejčastěji používaných surovin. Je to perfektní a nestydím se to používat pořád.

  • Jiřík
    Jiřík |

    25. 10. 2005 13:49

    I olej se dá odvážit. Vezmeme nádobu, zvážíme ji a přilejeme do ní tolik množství oleje, aby celková hmotnost narostla o 100 g. Sčítání a odčítání se učí dokonce v první třídě.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    19. 9. 2005 16:05

    Tuto bábovku nikomu nevnucuji, máte tu k dispozici dalších 82 receptů na bábovky, takže si máte z čeho vybírat. Děkuji.

  • Míša
    Míša |

    19. 9. 2005 15:44

    Tato babovka mi neprijde az tak zajimava aby byla oznacena jako "výborná"... bábovku podobného druhu, děláme doma často... podle mě je to bábovka dobrá, to ano,ale jak říkám .. není na nic nic zajímavého... a navíc podle mě je ta vaše bábovka moc suchá a neuvádítě žloutky což mi připadá jako nesmysl... těsto by bylo jinak přece moc husté,ne? Souhlasím s paní danou Minaříkovou a také s Petrou vodnakovou...

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    13. 8. 2005 20:44

    Omlouvám se, netušila jsem, že uvedení množství oleje v gramech může vyvolat takové pochybnosti. Jakmile se vrátíme z dovolené množství oleje převedu.

  • Lenka Sedlářová
    Lenka Sedlářová |

    13. 8. 2005 20:03

    To by mě zajímalo ve které škole. Já děti učím, že 100ml vody má hmotnost 100g. Olej má menší hustotu než voda, tudíž ho musí být více ml. Schválně jsme to změřili a je to asi 110 ml oleje.Jinak bábovku jsem dělala též a celá rodina se shodla, že je opravdu výborná.

  • Milly
    Milly |

    13. 8. 2005 00:35

    100g oleje neodpovida 100ml oleje!!!!Olej je tezsi nez voda-deti se to uci na zakladce ;-)

  • Lenka Dobešová
    Lenka Dobešová |

    12. 8. 2005 19:56

    Vpořádku,ale má to být tak správně napsáno i v receptu ne?

  • Anonym
    Anonym |

    12. 8. 2005 19:11

    100 g oleje je to samé jako 100 ml oleje, děti se to učí ve škole.

  • Lenka Dobešová
    Lenka Dobešová |

    11. 8. 2005 20:52

    Už jen jak si přečtu 100 g oleje!!! Nesmysl, ještě nikdy jsem nevážila olej!? Divím se,že paní Dana a Petra vůbec tuto podivuhodnou receptůru zkoušely.

  • Petra Vodnakova
    Petra Vodnakova |

    31. 1. 2005 17:30

    Jako vybornou bych tuto babovku neoznacila. Priste radeji zavolam mamce a na recept na "vybornou" babovku se zeptam ji. Delala jsem ji presne podle receptu a ted ji degustuji a asi si k ni budu muset udelat caj, je totiz velmi sucha. Navic babovku delaji prave zloutky krasne zlutou, takhle je bila a takova "nezdrave" vypadajici. Souhlasim s pani Danou Minarikovou. Skoda, ze jsem si jeji komentar neprecetla pred vybranim prave tohoto receptu..

  • Dana Minaříková
    Dana Minaříková |

    16. 11. 2004 09:59

    Bábovku jsem upekla a není to žádný zázrak. Není vůbec výborná, ale úplně obyčejná, trochu suchá, přestože jsem do těsta dala i žloutky, které v receptu neuvádíte ) bez nich bylo totiž těsto moc husté).

  • Anonym
    Anonym |

    28. 10. 2004 11:19

    kolik minut se to má péct???????????????