Vyběhlík

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l mléko
    • 0,5
      ks máslo
    • 8
      ks vejce
    • sůl
    • 16
      ks polohrubá mouka
    • 400
      g salám Český salám nebo Gothaj

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mléka, vajec, mouky a soli uděláme těsto podobné palačinkovému. V troubě rozpálíme ve větším pekáči máslo a do vřelého omastku vlijeme těsto a posypeme jej salámem nakrájeným na kostičky.
2
Pečeme ze začátku při vyšší teplotě, ke konci zmírníme. Pokrm má hnědavou kůrku a okraje značně nabydou, "vyběhnou". Jíme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.
Zařazení:

Komentáře k receptu

  • Helena K.
    Helena K. |

    11. 1. 2008 22:45

    Vyběhlíka dělám,zkuste jako já přidat uvařený květák,výborné.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 2. 2006 13:57

    Dělala jsem kdysi sladkou variantu s jablky,mně to chutnalo,ale manžel pravil,že název vyběhlík znamená-chytnout pekáč a vyběhnout s ním!

  • Marie Sváčková
    Marie Sváčková |

    24. 12. 2005 09:18

    Je to výborné, lze dělat i na sladko např. s jablky,která nakrájíme na malé kostičky.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    19. 4. 2005 11:43

    Vyběhlo to nádherně... to jsem ještě neviděla :-). Přidlala jsem mimo majoránky ještě česnek, místo salámu jsem použila libovější anglickou slaninu a vlila jsem to do sádla. Závěr: chutnalo nám to :-)

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    18. 4. 2005 19:44

    To jsem ráda, že chutnal. My ho doma pekli od mého útlého mládí a teď koukám, že dostal zajímavou obměnu. Tak já to tak zkusím.Dík. :-)

  • miska
    miska |

    18. 4. 2005 18:08

    Vynikající, přidala jsem do toho majoránku a fakt jsme si všichni moc pochutnali.