VVV - Velice Vydařené Vepřové

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta
    • 3
      ks drůbeží párky
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 2
      lžička grilovací koření
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • rostlinný olej
    • brambory
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce řádně promícháme sladkou papriku, kari, hořčici, grilovací koření, utřený česnek a dvě lžíce oleje, poté touto směsí potřeme prošpikované maso ze všech stran. Na pánvičce rozpálíme pár kapek oleje a maso na něm ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Vyndáme jej a do výpeku vložíme na kostičky nakrájené párky, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Do menšího pekáčku přendáme špekáčkový výpek s cibulí a na to položíme maso. Vše zalijeme celou smetanou ke šlehání (250 ml) a uzavřené pečeme asi hodinu a čtvrt na 200°C. Asi po hodině, co máme maso v troubě, si dáme vařit brambory do osolené a okmínované vody. Když jsou brambory téměř vařené, scedíme je a promícháme je s obsahem pekáčku kolem masa. Od té doby pečeme maso přiklopené ještě asi půl hodiny.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MarilynM2
    MarilynM2 |

    28. 2. 2015 12:18

    tak tohle byl vynikající oběd. Byla toho plná zapékací mísa a padla najednou <3

  • Iveta
    Iveta |

    2. 4. 2013 11:01

    Vtipný název :-))

  • donati
    donati |

    10. 11. 2010 12:52

    zajímavá kombinace drůbežích párků, rozčtvrceného libereckého párku a špekáčků do omáčky. Má ten výběr vliv na výslednou chuť ?

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    23. 11. 2009 09:12

    Výborný recept, moc chutné, zasloužená jednička!! Brambory jsem musela dát zvlášť do pekáčku a trochu podlít, protože šťávy se šlehačkou bylo hodně, takže by se spíš uvařily, ale to je naprostý detail. Moc jsme si pochutnali.

  • Majka S
    Majka S |

    4. 11. 2009 07:55

    Díky za fajn recept. Včera jsem dělala k večeři a přítel si nemohl tuto mňamku vynachválit.

  • František Brusák
    František Brusák |

    6. 9. 2009 22:33

    Určitě vyzkouším,po přečtení receptu jsem na to dostal chuť....a tak to má být.

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    23. 8. 2009 13:20

    Omlouvám se za trochu pofidérní obrázek, ale je to foceno na mobil, což neni nikdy extra košér... tak jen tak pro inspiraci, he :)