Autor:

Voňavý králík na rozmarýnu

Střední
Ingredience
Králík
větší
1 ks
Sůl  
Anglická slanina 80 g
Česnek 3 stroužek
Mrkev 100 g
Celer 100 g
Hladká mouka 1 lžíce
Rozmarýn 3 snítka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka nakrájíme na porce a všechny části prošpikujeme kousky anglické slaniny a osolíme. Porce masa potom vložíme do pekáčku, položíme na ně plátky česneku a posypeme je najemno nasekaným rozmarýnem. Mrkev a celer očistíme, nastrouháme najemno a rozložíme okolo králíka. Králíka podlijeme vodou a pečeme rozehřáté troubě při 140°C doměkka.

Měkké maso vyjmeme ze základu a šťávu necháme vysmahnout. Pak ji zaprášíme moukou. Osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a necháme asi 10 minut povařit.

Podáváme s vařenými bramborami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tradiční tlačenka Tradiční tlačenka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Voňavý králík na rozmarýnu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web