Voňavý blumový džem

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
70 minut
6
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg bluma (mohou být i mirabelky)
    • 500
      g cukr krupice
    • 1
      balíček želírovací prostředek (pektogel nebo gelfix)
    • 1
      ks pomerančová šťáva (z 1 pomeranče)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Na 5–7 sklenic po 200 ml:**
2
Omyté blumy dejte do většího hrnce, podlijte vodou, přiklopte a bez míchání nechte rozvařit, asi tak 20 minut. Částečně zchladlé ovoce propasírujte přes síto, smíchejte s pomerančovou šťávou a znovu přiveďte k varu. Krátce povařte a přidejte želírovací přípravek smíchaný s cukrem podle návodu na obalu. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
3
Hotový džem nalijte do vyvařených sklenic, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Blumy ani mirabelky nemají samy o sobě příliš výraznou chuť, zkuste je zkombinovat třeba s pomerančem.
4
----
5
//**Džemové tipy:**//
6
//* Zavařujte jenom opravdu kvalitní ovoce – nahnilé, pomačkané nebo plesnivé plody nemilosrdně vyhoďte.//
7
//* Marmelády a džemy, do nichž nepřidáváte konzervační látky, připravujte raději do menších sklenic, po otevření je totiž třeba je co nejrychleji spotřebovat.//
8
//* Blumy nejdou snadno vypeckovat, je lepší je rozvařit a teprve pak zbavit pecek propasírováním.//
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.