Autor:

Voňavé cukroví

Střední
Ingredience
Máslo
Nebo rostlinného tuku
150 g
Cukr 125 g
Vejce 1 ks
Hřebíček mletý 1 špetka
Muškátový oříšek
Strouhaný
 
Skořice - mletá  
Hladká mouka 125 g
Lískové oříšky
Mleté nebo neloupané mandle
125 g
Polohrubá mouka 125 g
Poleva
Moučkový cukr
Přesátý
200 g
Citronová šťáva
3 - 4 nebo pomerančová šťáva (množství šťávy řídíme podle druhu a suchosti cukru)
4 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Zpracujeme na vále v těsto. Necháme zabalené ve folii nebo alobalu na chladném místě nejméně 2 hodiny odpočinout. Potom vykrájíme obdélníčky, čtverečky apod. a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C (horkovzdušná 160 °C) do růžova.

Po upečení necháme úplně vychladit a silně poléváme citrónovou nebo pomerančovou polevou a zdobíme podle fantazie oříšky nebo kandovaným ovocem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Reklama
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Voňavé cukroví

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web