Autor:

Voňavé a chutné perníky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Moučkový cukr 250 g
Máslo 150 g
Vejce 2 ks
Jedlá soda 2 lžička
Perníkové koření  
Hnědý rum
2-3
3 lžíce
Med
Tekutý
2 lžíce
Poleva
Moučkový cukr  
Bílek 2 ks
Citronová šťáva 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Všechny přísady smícháme dohromady a vypracujeme tuhé těsto. Hustota těsta se dá ovlivnit přidáním medu nebo i mléka. Těsto necháme 24 hodin odpočinout. Pečeme na 200 °C, až perníčky naskočí stáhneme troubu cca na 180 °C.

Po upečení ihned potíráme rozšlehaným vajíčkem. Za necelý týden perníčky změknou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Voňavé a chutné perníky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web