Autor:

Voňavé a chutné perníky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Moučkový cukr 250 g
Máslo 150 g
Vejce 2 ks
Jedlá soda 2 lžička
Perníkové koření  
Hnědý rum
2-3
3 lžíce
Med
Tekutý
2 lžíce
Poleva
Moučkový cukr  
Bílek 2 ks
Citronová šťáva 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Všechny přísady smícháme dohromady a vypracujeme tuhé těsto. Hustota těsta se dá ovlivnit přidáním medu nebo i mléka. Těsto necháme 24 hodin odpočinout. Pečeme na 200 °C, až perníčky naskočí stáhneme troubu cca na 180 °C.

Po upečení ihned potíráme rozšlehaným vajíčkem. Za necelý týden perníčky změknou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Voňavé a chutné perníky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web