Autor:

Vločkové sušenky II.

Snadné
Ingredience
Pečící papír  
Ovesné vločky 400 g
Vanilkový cukr 1 balení
Vejce 1 ks
Med
4-5
5 lžíce
Mléko 1 dl
Přidáme
Rozinky  
Kandované ovoce
nebo sušené - různé druhy
 
Oříšky  
Mandle  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Do misky nasypeme ovesné vločky a zalijeme je teplým mlékem. Necháme cca 10 minut namočené. Přidáme celé vejce, med a vanilkový cukr a vše promícháme.

Nakonec přisypeme ovoce, rozinky apod. a dobře zamícháme.

Rukou tvoříme malé hromádky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20-25 minut. Po upečení můžeme sušenky zdobit např. čokoládou.

Tento recept je maximálně jednoduchý, první den jsou sušenky dobré, druhý skvělé a třetí... no to se mi nikdy nepodařilo zjistit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1
Reklama
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Vločkové sušenky II.

Komentáře

  1. Lenka   18.04.2015 | 15:01 | reagovat |

    Tak mě se třeba vůbec nepovedly. Všechno podle receptu, jen jsem přidala čokoládu místo ovoce nebo oříšků, ale konzistence strašná. Nějaké patlání hromádek rukou vůbec nepřišlo v úvahu... Ani chuťově mě moc neuchvátily, bohužel. :-\

  2. dynicka   30.09.2014 | 14:07 | reagovat |

    Vločkové sušenky dobré,ale skuste balíček vloček namočit přes noc do mléka,tolik mléka aby byly potopené a ráno přidat zbylé suroviny.Jsou mnohem chutnější ;-) dynicka

  3. Táňa K.   09.06.2009 | 18:28 | reagovat |

    Včera jsem sušenky upekla z poloviční dávky a dnes musím přidělávat z dávky celé, jak jsou skvělé.:-) Trochu jsem si recept upravila, vynechala jsem úplně vejce a místo mléka jsem použila sójový nápoj Zajíc. Na tu půl dávku jsem přidala hrst tlučených mandlí, hrst tlučených lískových oříšků, hrst kokosu, hrst slunečnicových semínek, půl sáčku rozinek namočených do rumu a půl tabulky posekané hořké čokolády. Med to všechno spojil do lehce lepkavé kompaktní hmoty, pracovat s těstem šlo bez problémů. Uhnětla jsem kuličky a ty vidličkou na plechu splácla na placičky. Pokud kousek těsta odpadl, snadno šel přilepit zpět. Je to výborné zdravé mlsání, dávám jasnou 1 a peču zase.

  4. Petra   26.02.2008 | 14:55 | reagovat |

    Musí to být tak husté, aby z toho držely ty hrudky. Při dodržení uvedeného množství to drží fajnově. Co se týká té spotřeby, opravdu netuším, protože se po nich vždycky jen zapráší...

  5. Eva Červenková   23.02.2008 | 16:45 | reagovat |

    dělám něco podobného, v pánvičce zahřeji med, smíchám s vločkami a trochou vody, vejce nedávám, přidám oříšky nebo sezam.semínka a hrozinky, pak natřu na pečící papír na plechu a zapeču, ale zda to je trvandlivé se mi zatím také nepodařilo zjistit...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web