Vločkové sušenky II.

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pečící papír
    • 400
      g ovesné vločky
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 5
      lžíce med 4-5
    • 1
      dl mléko
  • Přidáme
    • rozinky
    • kandované ovoce nebo sušené - různé druhy
    • oříšky
    • mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do misky nasypeme ovesné vločky a zalijeme je teplým mlékem. Necháme cca 10 minut namočené. Přidáme celé vejce, med a vanilkový cukr a vše promícháme.
2
Nakonec přisypeme ovoce, rozinky apod. a dobře zamícháme.
3
Rukou tvoříme malé hromádky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20-25 minut. Po upečení můžeme sušenky zdobit např. čokoládou.
5
Tento recept je maximálně jednoduchý, první den jsou sušenky dobré, druhý skvělé a třetí... no to se mi nikdy nepodařilo zjistit.
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    18. 4. 2015 15:01

    Tak mě se třeba vůbec nepovedly. Všechno podle receptu, jen jsem přidala čokoládu místo ovoce nebo oříšků, ale konzistence strašná. Nějaké patlání hromádek rukou vůbec nepřišlo v úvahu... Ani chuťově mě moc neuchvátily, bohužel. :-\

  • dynicka
    dynicka |

    30. 9. 2014 14:07

    Vločkové sušenky dobré,ale skuste balíček vloček namočit přes noc do mléka,tolik mléka aby byly potopené a ráno přidat zbylé suroviny.Jsou mnohem chutnější ;-) dynicka

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    9. 6. 2009 18:28

    Včera jsem sušenky upekla z poloviční dávky a dnes musím přidělávat z dávky celé, jak jsou skvělé.:-) Trochu jsem si recept upravila, vynechala jsem úplně vejce a místo mléka jsem použila sójový nápoj Zajíc. Na tu půl dávku jsem přidala hrst tlučených mandlí, hrst tlučených lískových oříšků, hrst kokosu, hrst slunečnicových semínek, půl sáčku rozinek namočených do rumu a půl tabulky posekané hořké čokolády. Med to všechno spojil do lehce lepkavé kompaktní hmoty, pracovat s těstem šlo bez problémů. Uhnětla jsem kuličky a ty vidličkou na plechu splácla na placičky. Pokud kousek těsta odpadl, snadno šel přilepit zpět. Je to výborné zdravé mlsání, dávám jasnou 1 a peču zase.

  • Petra
    Petra |

    26. 2. 2008 14:55

    Musí to být tak husté, aby z toho držely ty hrudky. Při dodržení uvedeného množství to drží fajnově. Co se týká té spotřeby, opravdu netuším, protože se po nich vždycky jen zapráší...

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    23. 2. 2008 16:45

    dělám něco podobného, v pánvičce zahřeji med, smíchám s vločkami a trochou vody, vejce nedávám, přidám oříšky nebo sezam.semínka a hrozinky, pak natřu na pečící papír na plechu a zapeču, ale zda to je trvandlivé se mi zatím také nepodařilo zjistit...

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2008 14:16

    Jsou určeny spíš k okamžité spotřebě nebo i na uležení, např. jako vánoční cukroví?

  • lili los
    lili los |

    21. 2. 2008 20:27

    Chci se zeptat,jak huste to musi bejt?