Vločkové řezy

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g ovesné vločky
    • 1
      l mléko
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g cukr
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžička kakao
    • 2
      lžička med lze vynechat
    • 25
      g máslo rozpuštěné, nebo olej
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      špetka hřebíček
    • tuk na formu
    • kokos nebo hrubá mouka na formu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Je dobré vločky nejprve rozdrtit (např. válečkem), jde to ale i bez toho. Vločky se zalijí horkým mlékem a nechají se 20 min. stát. Pak se k nim do mísy přidají ostatní ingredience podle obvyklého postupu.
2
K tomuto moučníku se hodí dobře forma tzv. "srnčí hřbet" (vymazat, vysypat). Peče se asi 25 min v troubě na 175 °C.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    2. 9. 2012 08:10

    Není to dobře - patří 1 dcl mléka. Když jsem recept před dvěma lety objevila, buď tam bylo 1 dcl, nebo jsem dislektik a četla jsem omylem hned 1 dcl. Je to můj oblíbený recept, řezy dělám stále, zrovna se zase chystám péct.

  • Julka
    Julka |

    25. 9. 2011 14:50

    Prosím Vás opravdu je ten recept dobře, 1 litr mléka??? už jak jsem jej připravovala, zdálo se mi to velmi divné a pak jsem to po 30 min pečení vylila, dole malá sraženina z vloček a jinak všude jen čokoládové mléko, mléko a mléko. Kde se stala chyba, postupovala jsem podle návodu, nadšená kladnými recenzemi a obrázkem, ale takový nezdar jsem nečekala... :-(

  • Miroslava Martinová
    Miroslava Martinová |

    7. 2. 2010 10:07

    Na základě komentářů jsem rovnou dala 1 vejce, řezy byly krásně vláčné a chuťově moc dobré. Upečený srnčí hřbet jsem po vyklopení z formy polila čokoládovou polevou a posypala kokosem. První dávka se snědla okamžitě a hned jsem musela péct další. Do druhé jsem přidala rozinky, místo másla dala olej a také výborné - recept přidávám do své sbírky a dávám za 1.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    10. 11. 2006 13:05

    Pro velký úspěch jsem musela péci znovu. Jen jsem asi tentokrát ty vločky namočila málo, takže byly v těstě moc znatelné, ale jinak výborné. Příště to chce namočit déle.

  • Gábina
    Gábina |

    4. 11. 2006 23:02

    dnes jsem pekla, také se mi to zdálo moc suché, tak jsem ještě přidala mléko. V srnčím hřbetu toho byla necelá polovina, takže příště budu dělat z dvojnásobné dávky. Jinak je to moc dobré, krásně tam voní to koření a citrnová kůra.

  • Airan
    Airan |

    8. 6. 2006 18:44

    V tom receptu i mne chybi vejce a zda se mi malo tuku, mozna proto je sucha a drobiva. Delala jsem babovku z ovesnich vlocek a byla vytecna - vlacna a mene sladka. 300ml polohrube, 150ml cukru, 2vejce, 150ml mleka, 150ml oleje, 150ml ovesnich vlocek, 1van.cukr, 1pr. do peciva, rozinky v rumu. Vlocky namocime do mleka na hodinu a delame babovku beznym spusobem, vlocky a rozinky nakonec. Peceme 45min na 160°

  • jitka
    jitka |

    8. 6. 2006 13:05

    Mám stejný recept,jen tam mám i 1 vejce.

  • Magda
    Magda |

    8. 6. 2006 07:23

    Bylo to suché a drolilo se to.