Autor:

Vločkové řezy

Střední
Ingredience
Ovesné vločky 50 g
Mléko 1 l
Hrubá mouka 100 g
Cukr 100 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Kakao 2 lžička
Med
lze vynechat
2 lžička
Máslo
rozpuštěné, nebo olej
25 g
Skořice 1 špetka
Citronová kůra 1 lžička
Hřebíček 1 špetka
Tuk
na formu
 
Kokos
nebo hrubá mouka na formu
 
Vločkové řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Je dobré vločky nejprve rozdrtit (např. válečkem), jde to ale i bez toho. Vločky se zalijí horkým mlékem a nechají se 20 min. stát. Pak se k nim do mísy přidají ostatní ingredience podle obvyklého postupu.

K tomuto moučníku se hodí dobře forma tzv. „srnčí hřbet“ (vymazat, vysypat). Peče se asi 25 min v troubě na 175 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Brownies Brownies - čokoláda jinak + skvělý recept Články z

Komentáře k receptu: Vločkové řezy

Komentáře

  1. Julka   25.09.2011 | 14:50 | reagovat |

    Prosím Vás opravdu je ten recept dobře, 1 litr mléka??? už jak jsem jej připravovala, zdálo se mi to velmi divné a pak jsem to po 30 min pečení vylila, dole malá sraženina z vloček a jinak všude jen čokoládové mléko, mléko a mléko. Kde se stala chyba, postupovala jsem podle návodu, nadšená kladnými recenzemi a obrázkem, ale takový nezdar jsem nečekala... :-(

    1. Mirka   02.09.2012 | 8:10 | reagovat |

      Není to dobře - patří 1 dcl mléka. Když jsem recept před dvěma lety objevila, buď tam bylo 1 dcl, nebo jsem dislektik a četla jsem omylem hned 1 dcl. Je to můj oblíbený recept, řezy dělám stále, zrovna se zase chystám péct.

  2. Miroslava Martinová   07.02.2010 | 10:07 | reagovat |

    Na základě komentářů jsem rovnou dala 1 vejce, řezy byly krásně vláčné a chuťově moc dobré. Upečený srnčí hřbet jsem po vyklopení z formy polila čokoládovou polevou a posypala kokosem. První dávka se snědla okamžitě a hned jsem musela péct další. Do druhé jsem přidala rozinky, místo másla dala olej a také výborné - recept přidávám do své sbírky a dávám za 1.

  3. Gábina Houšková   10.11.2006 | 13:05 | reagovat |

    Pro velký úspěch jsem musela péci znovu. Jen jsem asi tentokrát ty vločky namočila málo, takže byly v těstě moc znatelné, ale jinak výborné. Příště to chce namočit déle.

  4. Gábina   04.11.2006 | 23:02 | reagovat |

    dnes jsem pekla, také se mi to zdálo moc suché, tak jsem ještě přidala mléko. V srnčím hřbetu toho byla necelá polovina, takže příště budu dělat z dvojnásobné dávky. Jinak je to moc dobré, krásně tam voní to koření a citrnová kůra.

  5. Airan   08.06.2006 | 18:44 | reagovat |

    V tom receptu i mne chybi vejce a zda se mi malo tuku, mozna proto je sucha a drobiva. Delala jsem babovku z ovesnich vlocek a byla vytecna - vlacna a mene sladka. 300ml polohrube, 150ml cukru, 2vejce, 150ml mleka, 150ml oleje, 150ml ovesnich vlocek, 1van.cukr, 1pr. do peciva, rozinky v rumu. Vlocky namocime do mleka na hodinu a delame babovku beznym spusobem, vlocky a rozinky nakonec. Peceme 45min na 160°

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web