Autor:

Vločkové řezy

Střední
Ingredience
Ovesné vločky 50 g
Mléko 1 l
Hrubá mouka 100 g
Cukr 100 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Kakao 2 lžička
Med
lze vynechat
2 lžička
Máslo
rozpuštěné, nebo olej
25 g
Skořice 1 špetka
Citronová kůra 1 lžička
Hřebíček 1 špetka
Tuk
na formu
 
Kokos
nebo hrubá mouka na formu
 
Vločkové řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Je dobré vločky nejprve rozdrtit (např. válečkem), jde to ale i bez toho. Vločky se zalijí horkým mlékem a nechají se 20 min. stát. Pak se k nim do mísy přidají ostatní ingredience podle obvyklého postupu.

K tomuto moučníku se hodí dobře forma tzv. „srnčí hřbet“ (vymazat, vysypat). Peče se asi 25 min v troubě na 175 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Roláda z bramborového těsta Bramborové těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Vločkové řezy

Komentáře

  1. Julka   25.09.2011 | 14:50 | reagovat |

    Prosím Vás opravdu je ten recept dobře, 1 litr mléka??? už jak jsem jej připravovala, zdálo se mi to velmi divné a pak jsem to po 30 min pečení vylila, dole malá sraženina z vloček a jinak všude jen čokoládové mléko, mléko a mléko. Kde se stala chyba, postupovala jsem podle návodu, nadšená kladnými recenzemi a obrázkem, ale takový nezdar jsem nečekala... :-(

    1. Mirka   02.09.2012 | 8:10 | reagovat |

      Není to dobře - patří 1 dcl mléka. Když jsem recept před dvěma lety objevila, buď tam bylo 1 dcl, nebo jsem dislektik a četla jsem omylem hned 1 dcl. Je to můj oblíbený recept, řezy dělám stále, zrovna se zase chystám péct.

  2. Miroslava Martinová   07.02.2010 | 10:07 | reagovat |

    Na základě komentářů jsem rovnou dala 1 vejce, řezy byly krásně vláčné a chuťově moc dobré. Upečený srnčí hřbet jsem po vyklopení z formy polila čokoládovou polevou a posypala kokosem. První dávka se snědla okamžitě a hned jsem musela péct další. Do druhé jsem přidala rozinky, místo másla dala olej a také výborné - recept přidávám do své sbírky a dávám za 1.

  3. Gábina Houšková   10.11.2006 | 13:05 | reagovat |

    Pro velký úspěch jsem musela péci znovu. Jen jsem asi tentokrát ty vločky namočila málo, takže byly v těstě moc znatelné, ale jinak výborné. Příště to chce namočit déle.

  4. Gábina   04.11.2006 | 23:02 | reagovat |

    dnes jsem pekla, také se mi to zdálo moc suché, tak jsem ještě přidala mléko. V srnčím hřbetu toho byla necelá polovina, takže příště budu dělat z dvojnásobné dávky. Jinak je to moc dobré, krásně tam voní to koření a citrnová kůra.

  5. Airan   08.06.2006 | 18:44 | reagovat |

    V tom receptu i mne chybi vejce a zda se mi malo tuku, mozna proto je sucha a drobiva. Delala jsem babovku z ovesnich vlocek a byla vytecna - vlacna a mene sladka. 300ml polohrube, 150ml cukru, 2vejce, 150ml mleka, 150ml oleje, 150ml ovesnich vlocek, 1van.cukr, 1pr. do peciva, rozinky v rumu. Vlocky namocime do mleka na hodinu a delame babovku beznym spusobem, vlocky a rozinky nakonec. Peceme 45min na 160°

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web