Vločkové lívanečky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      kostka droždí
    • 200
      g cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrnek ovesné vločky Jemných (nebo obyčejných, které nameleme)
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 2
      ks jablka 1-2
    • skořice
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 4
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do teplého mléka přidáme trochu cukru a nadrobíme kvasnice, připravíme kvásek. Prosijeme mouku, cukr, přidáme ostatní suroviny a necháme vykynout. V lívanečníku smažíme na másle lívanečky, které sypeme moučkovým cukrem, potřeme pikantní marmeládou nebo povidly a nahoru dáme buďto zakysanou smetanu nebo nastříkáme šlehačku.

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    7. 1. 2017 17:27

    Celé těsto letělo do koše. Chybí tomu tak půl litru mléka a i po přidání mléka, abych to vůbec přendala na pánvičku, tak lívance nebyly poživatelné. suché, no prostě s lívancema to nemá nic společného. Pokud mi něco nechutná, nepíšu to do recenzí, ale toto je natolik strašné, že jsem musela.

  • Jana
    Jana |

    7. 1. 2017 17:27

    Celé těsto letělo do koše. Chybí tomu tak půl litru mléka a i po přidání mléka, abych to vůbec přendala na pánvičku, tak lívance nebyly poživatelné. suché, no prostě s lívancema to nemá nic společného. Pokud mi něco nechutná, nepíšu to do recenzí, ale toto je natolik strašné, že jsem musela.

  • Michal
    Michal |

    18. 10. 2013 10:11

    Co to ma společného s vlockovymi livanecky?!