Vločková kaše s medem pro děti

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce ovesné vločky
    • 200
      ml voda
    • 100
      ml mléko
    • 1
      lžíce med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vločky proprat ve vodě, až je čirá, zalijeme odměřenou vařící vodou a vaříme asi půl hodiny, vodu v případě potřeby doléváme. Rozvařené vločky promícháme s mlékem a medem.
2
**Obměna:** místo mléka vmícháme jogurt a med. Můžeme doplnit rozmačkaným ovocem.

Komentáře k receptu

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    1. 9. 2009 14:23

    Tak já našim klukům (5,2) už po tom půl roce dávala dá se říci klasickou stravu dospělých, jasně, nejdříve jsem začala se zeleninovými kašičkami...chce to hlavně postupně,jak psala pí.Tereza, jeden den lžičku,druhý den víc atd..Kravské mléko jsem také dávala,dělala jsem z ní např. krupičku atd. Vše zálež na výchově a co se týče alergií. Jinak jsem ráda, že jsem si vzpomněla na takové kašičky,které jsem jedla někdy kolem věku 10-ti let,na návštěvě u mé tety. Pamatuji si,že jednou je dělali na sladko,jednou zase na slano, třeba s párkem,nebo vajíčkem uvařeným natvrdo. Těším se až vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    15. 1. 2007 15:23

    Terezko, ono je to asi o pohodlnosti, či co. Nebo se ( v tomto případě neblaze ) kopíruje vliv z USA, kde děti rostou taky bez jakéhokoliv pokusu o výchovu. Mixovanou stravou se děti nenaučí kousat, proto pak nechtějí maso, s papírovými plenkami se počůrávají ještě předškoláci,... Ale to sem taky asi nepatří:-))

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 1. 2007 14:52

    Jitkokytko, presne tak ako píšete, vychovali nás a ja svoje deti. Žiadne mixovanie, strava pestrá, to, čo my len s tými úpravami ako píšete. Vlastne vtedy som začala variť množstvo zeleniny na rôzny spôsob, používať málo tuku, podstatne znížila solenie, pilo sa veľa mlieka a pod. Mali sme jednu známu detskú lekárku, ktorá nás učila : daj dieťatku 1 lyžičku novej potravy, viac nie. Na druhý deň 2 lyžičky, ak nie je nič problémové po pár dňoch, daj sa najesť. A pridávať vždy len 1 nové jedlo. Akonáhle dieťa pevne sedelo, učili sme piť z hrnčeka. Žiadne fľaše v 3. rokoch dieťaťa. Ale už som sa rozkecala, toto tu nepatrí :)))

  • jitkakytka
    jitkakytka |

    15. 1. 2007 14:15

    K těm malým dětem. Dceři je 23 let a od 6-ti měsíců jedla to co my, pouze se míň solilo a nepoužíval pepř. Jinak běžná dospělácká strava včetně svíčkové s knedlíkem. A žádné mixování, pouze malé kousky. Dnes by mě maminky asi hnaly ale doba byla taková.

  • Jitka Marková
    Jitka Marková |

    15. 1. 2007 00:45

    Souhlasím s níže napsaným. Náš syn má téměř 15 měsíců a teprve nyní uvažuji, že bych mu vločkovou kaši zkusila uvařit. Med do roku URČITĚ NE, rovněž kravské mléko bych do roku (i víc) vůbec nedávala !!!! Na to je vždy dost času :-)

  • zuzana hálová
    zuzana hálová |

    5. 12. 2006 18:49

    když si koupíte biovločky, tak nemusíte propírat a rovnou vařit, žadná ,,špinavá,,voda nehrozí:-).

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    9. 2. 2006 13:59

    Souhlasím, med se nedoporučuje minimálně do jednoho roku a u dětí s alergickou zátěží v rodině, do tří let. Já bych se přimlouvala jen za ten jogurt s rozmačkaným ovocem :)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    9. 2. 2006 13:13

    Dievčatá, ani ten med sa mi trocha pre maličké deti nepozdáva. Je to pomerne silný alergén. A deti nepotrebujú sladiť, to len my ich to zbytočne skoro učíme. Tým nechcem povedať, že med nie je zdravý, len by som s ním trocha počkala.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    9. 2. 2006 11:47

    Ano, asi máte pravdu, Lado. Ono to už nějakou chvíli je, co byly naše holky maličké...Kvůli tomu lepku raději podávejte dětem od dokončeného 8. měsíce.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    2. 2. 2006 14:26

    No,já bych ještě dva měsíce přidala.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    2. 2. 2006 14:20

    Tohle je kaše pro hodně malé děti od 6-7 měsíců a propláchnutí zbavíme vločky většího množství lepku z rozdrcených vloček.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    1. 2. 2006 17:51

    Někdy také vločky na sucho opražím, dostanou příjemnou chuť a také namočím a uvaření je skutečně za chvíli. Ale nikdy neproplachuji.

  • Maborka
    Maborka |

    1. 2. 2006 12:14

    Absolutně nechápu, proč bych měla propírat vločky ve vodě a připravovat je tak o obrovské množství vitamínu B, který je na nich nejcennější. Doporučuji jiný postup. Vločky nasypat přes noc do hrnce s mlékem, přes noc změknou a uvaření husté kaše je otázkou chviličky.