Autor:

Vlašský salát II.

Snadné
Ingredience
Salám junior
jedna šiška
400 g
Nakládané okurky 400 g
Dětská krupice 2 lžíce
Mléko 1/4 l
Cibule
velká
1 ks
Majonéza  
Hrách 1 plechovka
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Z mléka a dětské krupičky uvaříme „krupicovou kaši“, ale měla by mít téměř tuhou konzisteci. Necháme vychladnout.
Salám i okurky najemno nastrouháme, cibuli najemno nakrájíme, vše smícháme.
Přidáme vychladlou krupicovou hmotu a dobře promícháme.
Dle chuti přidáme majonézu (já dávám pouze 2-3 lžíce).
Opatrně vmícháme hrášek, v případě potřeby dosolíme, dopepříme.
Díky „nastavené“ majonéze není salát tak tučný a na chuti to není vůbec znát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Vlašský salát II.

Komentáře

  1. Danka Snášelová   27.04.2008 | 23:59 | reagovat | závadný

    Tak jsem vlašák vyzkoušela na manželove narozky. Přidala jsem ještě brambory a cibuli. Musím souhlasit se Simčou, že nastavovaný vlašák je chuťově trochu jiný. Bála jsem se, že nebude chutnat. A on chutnal a moc!!! Byla to vlastně pánská jízda a pánové chtěli po mě přesný recept. Všichni se olizovali a vlašáku dávají velikánskou 1.

  2. Ivana Samcová   06.02.2008 | 10:34 | reagovat | závadný

    Mám už doma letitý recept na vlašský salát, v něm je taky přidávaná kaše. Děláme doma řadu pomazánek, tato je jediná s kaší. Je to chuťově trochu jiné, možná o tom to je. Nám to chutná. Zkuste vyzkoušet. Zdravím, Ivana

  3. Jitka Macháčková   04.02.2008 | 23:11 | reagovat | závadný

    Já se přikláním k tomu jogurtu. Bílá Activia je pro ten účel skvělá, není tolik kyselá a když se dá půl na půl s majonézou, tak to není vůbec poznat. Už jsem dělala i v poměru 3:2 ve prospěch jogurtu a bylo to také dobré. Mně osobně nastavování majonéz, kečupů atd. různými "škroby" vadí, ale každý má jinou chuť.

  4. Věra N.   04.02.2008 | 20:22 | reagovat | závadný

    Eviku, prosím Vás, jaký dáváte poměr hladké mouky a mléka. Stejný jako u krupičky? Děkuji.

  5. eviku   04.02.2008 | 19:01 | reagovat | závadný

    Marsí, kupovaný vlašák obsahuje něco podobného, není v něm jenom čistá majonéza, natož jogurt. Já dělám vlašák s "kašičkou" z hladké mouky, ne krupičky. Je to opravdu dobré, nepoznáte nic nepatřičného.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web