Autor:

Vlašský salát II.

Snadné
Ingredience
Salám junior
jedna šiška
400 g
Nakládané okurky 400 g
Dětská krupice 2 lžíce
Mléko 1/4 l
Cibule
velká
1 ks
Majonéza  
Hrách 1 plechovka
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Z mléka a dětské krupičky uvaříme „krupicovou kaši“, ale měla by mít téměř tuhou konzisteci. Necháme vychladnout.
Salám i okurky najemno nastrouháme, cibuli najemno nakrájíme, vše smícháme.
Přidáme vychladlou krupicovou hmotu a dobře promícháme.
Dle chuti přidáme majonézu (já dávám pouze 2-3 lžíce).
Opatrně vmícháme hrášek, v případě potřeby dosolíme, dopepříme.
Díky „nastavené“ majonéze není salát tak tučný a na chuti to není vůbec znát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Vlašský salát II.

Komentáře

  1. Danka Snášelová   27.04.2008 | 23:59 | reagovat |

    Tak jsem vlašák vyzkoušela na manželove narozky. Přidala jsem ještě brambory a cibuli. Musím souhlasit se Simčou, že nastavovaný vlašák je chuťově trochu jiný. Bála jsem se, že nebude chutnat. A on chutnal a moc!!! Byla to vlastně pánská jízda a pánové chtěli po mě přesný recept. Všichni se olizovali a vlašáku dávají velikánskou 1.

  2. Ivana Samcová   06.02.2008 | 10:34 | reagovat |

    Mám už doma letitý recept na vlašský salát, v něm je taky přidávaná kaše. Děláme doma řadu pomazánek, tato je jediná s kaší. Je to chuťově trochu jiné, možná o tom to je. Nám to chutná. Zkuste vyzkoušet. Zdravím, Ivana

  3. Jitka Macháčková   04.02.2008 | 23:11 | reagovat |

    Já se přikláním k tomu jogurtu. Bílá Activia je pro ten účel skvělá, není tolik kyselá a když se dá půl na půl s majonézou, tak to není vůbec poznat. Už jsem dělala i v poměru 3:2 ve prospěch jogurtu a bylo to také dobré. Mně osobně nastavování majonéz, kečupů atd. různými "škroby" vadí, ale každý má jinou chuť.

  4. Věra N.   04.02.2008 | 20:22 | reagovat |

    Eviku, prosím Vás, jaký dáváte poměr hladké mouky a mléka. Stejný jako u krupičky? Děkuji.

  5. eviku   04.02.2008 | 19:01 | reagovat |

    Marsí, kupovaný vlašák obsahuje něco podobného, není v něm jenom čistá majonéza, natož jogurt. Já dělám vlašák s "kašičkou" z hladké mouky, ne krupičky. Je to opravdu dobré, nepoznáte nic nepatřičného.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web