Vitacitové řezy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g cukr
  • Náplň
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 400
      g zakysaná smetana
  • Poleva
    • 1
      vitacit
    • 1
      vanilkový pudink
    • 0,5
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vmícháme mouku a rozetřeme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech s vyšším okrajem. Pečeme na 175 °C, necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku s vanilkovými cukry, vmícháme do ní zakysanou smetanu a rozetřeme na upečený piškot. Dáme vychladit do ledničky.
2
Uvaříme vanilkový pudink s vitacitem, za stálého mícháni trošku zchladíme a pomalu nalijeme na studený piškot s náplní. Opět dáme vychladit do ledničky.
3
Studené krájíme na řezy. Řezy jsou nejlepší druhý den, pokud vydrží.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • renata
    renata |

    27. 8. 2014 21:03

    krém vynikající, piškot ovšem velmi tuhý a příliš vysoký

  • popi rychlá
    popi rychlá |

    28. 10. 2007 12:45

    já pioužívám tang lesní směs nebo pomeranč

  • Jana Pfalzerová
    Jana Pfalzerová |

    13. 12. 2006 09:56

    Dělám podobný moučník, do těsta přidávám olej, k a k a o i PDP.Náplň tvoří 2 klasicky ochucené tvarohy.Poleva z Vitacitu.Nakrájené řezy barevně lahodí oku a chuť žaludku...í

  • Jana
    Jana |

    12. 7. 2006 10:38

    Terezko,děkuji za radu,tohle mě nenapadlo.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    3. 7. 2006 10:48

    Potrite piškótu pred rozotretím šľahačky tenučkou vrstvou čírej želatíny. Len slabúčko, pierkom.

  • Jana
    Jana |

    3. 7. 2006 07:08

    Řekněte mi prosím,jak to udělat,aby ta šlehačka se zakysanou smetanou neprosákla skrz piškot,zvláště do druhého dne?Já tohle pekla vloni příteli k narozeninám,a do druhého dne piškot značně prosákl,i když na chuti to neubralo.

  • Vlaďka Kohútová
    Vlaďka Kohútová |

    3. 7. 2006 07:06

    Výborné!!!!!

  • ELA
    ELA |

    30. 6. 2006 08:25

    doporučuji nahradit Vitacit a vodu v polevě rovnou ovocným džusem (0,5l)

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    30. 6. 2006 07:54

    zrovna včera jsem viděla Vitacit v Pennymarketu v Praze

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    30. 6. 2006 07:11

    Aninko,nekupuji tento práškový nápoj,ale zdá se mi,že jsem jej viděla v Kauflandu i v Tescu.Myslím,že "Vitaciti" žijí,jelikož jsem ho také pojídala ve velkém a ještě jsem tady.:o)Myslím,že existují i podobné instantní nápoje jako je Vitacit.

  • Di
    Di |

    30. 6. 2006 06:31

    Tang poslouží stejně jako vitacit a ještě si můžete vybrat příchuť.

  • Aninka
    Aninka |

    29. 6. 2006 19:42

    Počkat a kde se seženou vitacity??? To snad patří už do historie, teda myslím ten prášek...co mi a kamarádum rozežral málem jazyk ! Jinak dufám, že Vitaciti ,žijí ,někde v pohodě.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    29. 6. 2006 14:46

    Je to recept na klasické piškotové těsto. Pokud se vyšlehávají celá vajíčka, prášek do pečiva je naprosto zbytečný.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    29. 6. 2006 14:27

    Zapomněla jsem se přihlásit,ale to nevadí..:o)

  • Anonym
    Anonym |

    29. 6. 2006 14:25

    Zuzi,moc děkuji,určitě to zkusím..:o)))

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    29. 6. 2006 14:06

    Jani, když si koupíte šlehačku od Ramy Cremefine, zaručuji úspěch. Je nádherně hustá, chutná a vyšlehaná během chvilky obyčejným ručním šlehačem. Obyčejné šlehačky v kelímku se mi poslední dobou vůbec nedařilo šlehat, připadají mi ošizené, jinou už nepoužívám.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    29. 6. 2006 10:45

    Magdo,děkuji,já myslela,že tato šlehací nádoba je skoro prehistorická záležitost,ale v tom případě,že tomu tak není,běžím si ji koupit.Díky.:o)

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    29. 6. 2006 10:28

    Nechybí v těstě prášek do pečiva?

  • Magda
    Magda |

    29. 6. 2006 10:21

    Tuto nádobku používám stále, normálně jsem ji koupila v kuch. potřebách.Šlehám v tom ne jen šlehačku ale i bílky.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    29. 6. 2006 09:43

    To vypadá božsky a osvěžujícně.:o)Jen bych potřebovala poradit-čím nejlépe vyšlehat šlehačku?Mám jen el.mixér a už se mi stalo,že jsem ze šlehačky měla jen takovou hustší kaši.Moc často ji nedělám,takže bych potřebovala poradit.Jo,moje maminka ji kdysi dělala v takové válcovité nádobě s jakoby pístem a vždy byla tuhá.Tak nevím.:o)

  • Petra Plevová
    Petra Plevová |

    29. 6. 2006 09:43

    Tyto řezy patří mezi naše oblíbené.Do náplně však používám nízkotučný tvaroh ve vaničce.Myslím,že na chuť to nemá vliv a je to dietnejší.