Autor:

Višňové víno

Snadné
Ingredience
Višně
včetně pecek
3 kg
Cukr 3 kg
Dimežon
10 litrový
 

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Alkoholické

Do demižonu naházím 3 kg umytích višní a zasypu 3 kg cukru, zbytek doleji převařenou vychladlou vodou. Když je tak třetina plná je potřeba cukr důkladně rozmíchat. Poté zazátkuji kvasnou zátkou a dám kvasit (4-8 týdnů, podle teploty). Když višně klesnou je potřeba víno stočit do jiné nádoby a nechat dokvasit. Poté plníme do lahví.

Tento poměr surovin mám ověřen léty praxe, recept jsem podědil. Vznikne poměrně silné a sladké víno, sitě rudé barvy. Mě osobně moc chutná. Experimentuji i s přidáním BRANDY, víno získá podobu portského a je skladovatelné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Višňové víno

Komentáře

  1. Honza   18.07.2014 | 16:23 | reagovat | závadný

    Jakpak se pozná, že je třeba kvašené víno stočit do jiné nádoby ? Naložil jsem jej se vším všudy, přes týden bublalo, ale dnes bublat přestalo.

  2. jana   25.08.2013 | 21:31 | reagovat | závadný

    po prvnim stočení je víno nakyslé jak ho přisladit aniž by kvasilo dále?

  3. Vašek   01.09.2012 | 22:34 | reagovat | závadný

    Přesně podle receptu a skutečně máte skvělé sladké víno. Podávat je nejlépe chlazené.
    Ale vše záleží na chuti. Už se těším na další višně. :-)

  4. Kačka   22.07.2012 | 0:32 | reagovat | závadný

    Kdy přidáváte brandy a v jakém množství?

  5. lucduz   12.07.2011 | 18:41 | reagovat | závadný

    Višně dáváte vypeckované, nebo můžou být v celku?

    1. bram   22.07.2016 | 0:27 | reagovat | závadný

      v receptu v seznamu surovin je psano vcetne pecek

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web