Višňové víno

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: jeryje

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      kg višně včetně pecek
    • 3
      kg cukr
    • dimežon 10 litrový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do demižonu naházím 3 kg umytích višní a zasypu 3 kg cukru, zbytek doleji převařenou vychladlou vodou. Když je tak třetina plná je potřeba cukr důkladně rozmíchat. Poté zazátkuji kvasnou zátkou a dám kvasit (4-8 týdnů, podle teploty). Když višně klesnou je potřeba víno stočit do jiné nádoby a nechat dokvasit. Poté plníme do lahví.
2
Tento poměr surovin mám ověřen léty praxe, recept jsem podědil. Vznikne poměrně silné a sladké víno, sitě rudé barvy. Mě osobně moc chutná. Experimentuji i s přidáním BRANDY, víno získá podobu portského a je skladovatelné.
Zařazení: Nápoje Alkoholické

Komentáře k receptu

  • bram
    bram |

    22. 7. 2016 00:27

    v receptu v seznamu surovin je psano vcetne pecek

  • Honza
    Honza |

    18. 7. 2014 16:23

    Jakpak se pozná, že je třeba kvašené víno stočit do jiné nádoby ? Naložil jsem jej se vším všudy, přes týden bublalo, ale dnes bublat přestalo.

  • jana
    jana |

    25. 8. 2013 21:31

    po prvnim stočení je víno nakyslé jak ho přisladit aniž by kvasilo dále?

  • Lubas
    Lubas |

    1. 7. 2013 18:29

    Recept zajímavej, já sice mám trochu jinej Francouskej, ale zaujalo mě tam přidání Brandy??? Kolik ho tam přidáváte a do jakého množství?? Můžete odp. sem nebo na sinkyriklubomir@centrum.cz

  • Vašek
    Vašek |

    1. 9. 2012 22:34

    Přesně podle receptu a skutečně máte skvělé sladké víno. Podávat je nejlépe chlazené. Ale vše záleží na chuti. Už se těším na další višně. :-)

  • Kačka
    Kačka |

    22. 7. 2012 00:32

    Kdy přidáváte brandy a v jakém množství?

  • lucduz
    lucduz |

    12. 7. 2011 18:41

    Višně dáváte vypeckované, nebo můžou být v celku?

  • bjooker
    bjooker |

    30. 6. 2011 14:42

    No konečně tradiční recept bez přídavků. Prostě višně a cukr jak to má být. Už se těšim až ochutnám!!!