Vínové bifteky - grilované

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Marináda:
    • citronová šťáva z půlky citronu
    • 100
      ml červené víno
    • 100
      ml olivový olej
    • 4
      ks hovězí maso -po 200 g-
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, osušíme, jemně naklepeme (rukou). Na marinádu smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem a vínem. Maso do marinády naložíme nejlépe přes noc. Před grilováním maso lehce osušíme, pak ogrilujeme z každé strany 4 - 7 minut. Záleží na tom, jak ho chceme mít propečené. Hotové maso osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu na 5 minut - odležet. Pak podáváme se salátem čerstvým pečivem nebo grilovanou zeleninou.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Mirek
    Mirek |

    14. 5. 2011 19:51

    Od kdy se bifteky naklepávají copak je to maso na ptáčky O:-) A když už naklepat tak proč rukou co to pomůže bude měkčí ne nebude :'( JO a před grilovánim maso necháme dojít do venkovní teploty bych doporučoval dát ho studený hned na gril masu moc nepomůže. :-$