Vinná klobása se zeleninou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • vinná klobása
    • anglická slanina , moravská, vahalova..., krájená na slabé plátky
    • paprika čerstvá
    • cibule
    • česnek
    • nakládaná loupaná rajčata
    • pepř mletý a sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Klobásu pokrájíme zhruba na deseticentimetrové kousky. Každý zabalíme do plátku slaniny a naskládáme je nasucho do pekáčku nebo zapékací mísy. Dáme předpéct do předehřáté trouby, aby pustila slanina tuk. Pak zasypeme klobásy očištěnou a pokrájenou paprikou, cibulí, česnekem a pokrájenými loupanými rajčaty i se šťávou. Přidat můžeme podle chuti i cuketu, žampiony...
2
Pečeme do změknutí zeleniny, případně podlijeme malým množstvím vody nebo vývaru, ochutíme solí a pepřem (kořením na zeleninu) a podáváme s čerstvým pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza Hložková
    Tereza Hložková |

    13. 3. 2017 18:09

    Vynikající. Naprosto jiné než smažené nebo obalené a určitě nebyly naposledy.

  • Zvalová Daniela
    Zvalová Daniela |

    29. 12. 2015 10:12

    Jedním slovem, SENZAČNÍ!

  • Laura
    Laura |

    17. 11. 2014 11:13

    Klobásy jsou skvělý! Recept je vyladěný složením i chutěma do všech detailů a není vůbec těžký. Díky :-P

  • Martina
    Martina |

    30. 12. 2013 10:07

    Včera jsem prvně zkusila a naposled tedy určitě né, je to delikateska. :-))

  • Háďa
    Háďa |

    24. 9. 2013 18:43

    Výborné. Máme rádi vinné klobásy a všichni mlaskali. Jen jsem přidala oregano a cibuli s česnekem nejdřív osmahla. Rodinka se ptala kdy tuto mňamku uvařím znovu :-)

  • Marie
    Marie |

    26. 3. 2013 19:00

    Hledám něco dobrého na zítra. Recept vypadá velmi lákavě a tak je zkusím. Manželovi s nimi určitě udělám radost, protože vinné klobásy má moc rád a zelenina mu také nevadí.