Vídeňské zemáky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • česnek
    • nakládané okurky
    • brambory se slupkou
    • tatarská omáčka nebo bílý jogurt
    • salám měkký i tvrdý
    • sýr eidam, plísňový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tento recept neni vídeňský, ale navštěva Vídně nás inspirovala. Brambory vydrhnete pořádně kartáčem, aby jste mohlí jíst i slupku a propíchnete několikrát nožem a dáte do mikrovlnky. Doba pečení je různá podle počtu a velikosti. Já mám zkušenost že 3 velké jsou tak za 10 minut.
2
Mezitím si připravíme omáčku (dresink): do tatarky rozmačkáte česnek, nakrájíte najemno cibuli, nastrouháte okurky, sýr, salám... cokoli co najdete doma.Hotové brambory rozkrojíte, trošku rozvrtáte vidličkou a polejete omáčkou.
3
Je to rychlé, jednoduché a ideální na zpotřebovaní zbytků v ledničče. Výborné je i použití tzatziků místo omáčky.

Komentáře k receptu

  • Sun
    Sun |

    28. 1. 2014 15:53

    souhlasím, mccain jsou opravu skvělé hranolky. Máte s nimi také zkušenosti? Líbí se mi, že jsou na seznamu produktů vím, co jím. Pokud stejně jako já řešíte, co jíte - a to nemyslím jen ve smyslu nutričních hodnot, ale zejména kvality, pak doporučuji vyzkoušet. Ale už nebudete chtít jiné :)

  • lucia
    lucia |

    28. 1. 2014 10:09

    vrelo môžem odporúčať zemiaky od mccain, majú širokú ponuku, dajú sa pripraviť aj bez oleja a na stránke nájdete aj mnoho inšpiratívnych receptov.

  • Lucie Kettnerová
    Lucie Kettnerová |

    11. 1. 2008 11:36

    my jsme je původně také pekli v troubě, ale trvá to déle a je dobré je balit do alobalu, aby se nepálily

  • Helena
    Helena |

    8. 1. 2008 17:10

    Dobrůtka,možno péct v el.troubě.