Vídeňské oválky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g hladká mouka
    • 80
      g hořká čokoláda
    • 80
      g máslo
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 3
      lžíce škrobová moučka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse ušlehejte moučkový cukr se změklým máslem. Potom přidejte hladkou mouku, škrobovou moučku, špetku soli a znovu šlehejte dokud není základ těsta příjemně hladký. Hořkou čokoládu rozlámejte na kousky, rozpusťte v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Tekutou čokoládu přidejte do těsta a prošlehejte. Těsto dejte do cukrářského sáčku a na plech nastříkejte oválky.
2
Pečte je asi 8 minut při teplotě 180 °C. Upečené cukroví nechte na kuchyňské mřížce vychladnout. Mezitím si v misce rozpusťte tmavou čokoládovou polevu. Oválky zčásti namočte v rozehřáté polevě.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.