Autor:

Vídeňské oválky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 180 g
Hořká čokoláda 80 g
Máslo 80 g
Moučkový cukr 4 lžíce
Škrobová moučka 3 lžíce
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

V míse ušlehejte moučkový cukr se změklým máslem. Potom přidejte hladkou mouku, škrobovou moučku, špetku soli a znovu šlehejte dokud není základ těsta příjemně hladký. Hořkou čokoládu rozlámejte na kousky, rozpusťte v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Tekutou čokoládu přidejte do těsta a prošlehejte. Těsto dejte do cukrářského sáčku a na plech nastříkejte oválky.

Pečte je asi 8 minut při teplotě 180 °C. Upečené cukroví nechte na kuchyňské mřížce vychladnout. Mezitím si v misce rozpusťte tmavou čokoládovou polevu. Oválky zčásti namočte v rozehřáté polevě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Vídeňské oválky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web