Vídeňské kuře

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře naporcované na 8 ks
    • 1
      sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 150
      hladká mouka
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka petrželka
    • 150
      g strouhanka
    • rostlinný olej na smažení
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravené kuře rozdělíme na 8 kusů (2 na jednu porci), zbavíme kůže, částečně vykostíme, stlačením zploštíme a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce ochucené paprikou, ve vejci s nadrobno nakrájenou petželkou a ve strouhance. Smažíme volněji v rozehřátém tuku. Usmažené kousky necháme okapat na papírovém ubrousku a potom je pokapame máslem. Rozdělíme na nahřáté talíře a ozdobíme plátkem citronu a kouskem petrželky. Podáváme s vařenými brambory a s dušeným hráškem.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tanadas
    tanadas |

    11. 11. 2012 19:00

    Kure bylo dobre, jen chce vykostit uplne, jinak se kolem kosti spatne propeka.