Vídeňské cukroví

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 210
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 70
      g lískové oříšky mleté
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka skořice nemusí být
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 140
      g máslo nebo rostlinný tuk
  • Náplň
    • 100
      g lískové oříšky mleté, nejlépe pražené
    • 2
      lžíce med
    • 3
      lžíce voda
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      sklenice zavařenina
    • dětské piškoty drobečky na zahuštění , nebo i perníkové
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 30
      g ztužený tuk nebo jiná poleva dle chuti
  • Na ozdobu
    • lískové oříšky pražené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech přísad zpracujeme těsto, necháme odpočinout v chladu nejméně 1 hodinu. Z odpočinutého těsta vyválíme plát asi 3 mm vysoký. Vykrajujeme kolečka se zubatým okrajem a pečeme v předehřáté troubě do světle růžova. Po vychladnutí slepujeme vždy dvě nebo tři kolečka k sobě náplní, polijeme čokoládovou polevou a sypeme sekanými oříšky nebo zdobíme celým oříškem.
2
Náplň: svaříme med, vodu a cukr na sirup. Přidáme oříšky, rum, zahustíme piškoty nebo strouhaným perníkem a přidáme několik lžic zavařeniny, nejlépe višňové nebo rybízové. Promícháme, necháme prochladnout a slepujeme kolečka.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.