Vídeňská bábovka z mikrovlnky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks žloutek
    • 1,5
      dl studená voda
    • olej
  • Zvlášť připravíme
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 30
      g kakao
    • prášek do pečiva 2/3

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuto směs přidáme do rozmíchaných žloutků. Na závěr opatrně vmícháme sních ze 3 bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (varné sklo) a vložíme do mikrovlnky. Bábovku pečeme 7-9 min. v troubě na plný výkon.
2
Během pečení těsto vystoupí z formy, ale nepřeteče, po chvíli opět klesne. Upečené ozdobíme čokoládou nebo můžeme použít pařížskou šlehačku dle chuti.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Renata Kopečná
    Renata Kopečná |

    22. 11. 2007 20:17

    Před pár dny jsem bábovku udělala a můj syn pravil,že jako jednohubka je dobrá.Dnes jsem dělala z 1,5 dávky do silikonové formy,ale dala jsem polohrubou mouku a bábovka tolik neklesla.Je to moc dobrá rychlovka.Zkoušela jsem i mramorovou kombinaci a taky je super.