Autor:

Větrníčky

Snadné
Ingredience
Voda 500 ml
Hladká mouka 280 g
Tuk 190 g
Vejce
6-7
Sůl  špetka
Šlehačka
Jahody  
Vanilkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vodu, tuk a sůl přivedeme do varu, vsypeme mouku a za stálého míchání znovu zahříváme tak dlouho, až je hmota celistvá hladká a nelepí se na dno ani na vařečku. Přendáme do mísy, necháme vyjít páru a postupně vmícháme celá vejce. Na lehce vymazaný plech stříkáme pomocí sáčku s řezanou trubičkou malé větrníčky a pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 180-200 °C. Vychladlé větrníčky rozkrojíme, naplníme ušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem, polijeme rozmixovanými jahodami, přiklopíme druhým dílem a můžeme přestříkat čokoládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Čokoládový dort Recept na víkend: Čokoládový dort Články z

Komentáře k receptu: Větrníčky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web