Autor:

Větrníčky

Snadné
Ingredience
Voda 500 ml
Hladká mouka 280 g
Tuk 190 g
Vejce
6-7
Sůl  špetka
Šlehačka
Jahody  
Vanilkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vodu, tuk a sůl přivedeme do varu, vsypeme mouku a za stálého míchání znovu zahříváme tak dlouho, až je hmota celistvá hladká a nelepí se na dno ani na vařečku. Přendáme do mísy, necháme vyjít páru a postupně vmícháme celá vejce. Na lehce vymazaný plech stříkáme pomocí sáčku s řezanou trubičkou malé větrníčky a pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 180-200 °C. Vychladlé větrníčky rozkrojíme, naplníme ušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem, polijeme rozmixovanými jahodami, přiklopíme druhým dílem a můžeme přestříkat čokoládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Větrníčky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web