Vesnický boršč

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g červená řepa
    • 500
      g hovězí maso s kostí
    • pepř celý
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce máslo
    • 0,5
      ks citronová šťáva
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 300
      g bílé zelí
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      lžíce petrželka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté maso zalijeme 1 a 1/2 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme na hranolky nakrájenou oloupanou řepu, přidáme citronovu šťávu, cukr, sůl, rajčatový protlak a 30 minut dusíme.
2
Na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme na lžíci másla, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a 10 minut na mírném ohni smažíme. Maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a nakrájíme na kostičky.
3
Do vývaru vložíme zeleninu z pánve a nakrouhané zelí, 20 minut povaříme. Poté přidáme řepu a maso, vše ještě 5 minut povaříme. Nakonec polévku zahustíme smetanou a posypeme petrželkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.