Autor:

Vesnický boršč

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Červená řepa 500 g
Hovězí maso
s kostí
500 g
Pepř celý  
Bobkový list 1 ks
Máslo 3 lžíce
Citronová šťáva 1/2 ks
Rajský protlak 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Mrkev 1 ks
Petržel 1 ks
Cibule 1 ks
Bílé zelí 300 g
Zakysaná smetana 2 lžíce
Petrželka 1 lžíce
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Omyté maso zalijeme 1 a 1/2 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme na hranolky nakrájenou oloupanou řepu, přidáme citronovu šťávu, cukr, sůl, rajčatový protlak a 30 minut dusíme.

Na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme na lžíci másla, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a 10 minut na mírném ohni smažíme. Maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a nakrájíme na kostičky.

Do vývaru vložíme zeleninu z pánve a nakrouhané zelí, 20 minut povaříme. Poté přidáme řepu a maso, vše ještě 5 minut povaříme. Nakonec polévku zahustíme smetanou a posypeme petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Reklama
Báječné recepty z hub Články z

Komentáře k receptu: Vesnický boršč

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web