Vepřový závitek na smetaně a žampionech

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso plátky na řízky
    • šunka
    • eidam sýr
    • slanina
    • nakládané okurky
    • hořčice
    • smetana
    • pivo
    • žampiony
    • vývar
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme na tenko tak, aby nebyly moc úzké, osolíme, opepříme, vnitřní část, kterou budeme svinovat dovnitř natřeme malinko hořčicí. Na část hořčiční dáme plátek šunky a eidamu, trochu slaniny a dovnitř kousek kyselé okurky. Vše srolujeme a zabalíme pomocí párátek nebo jehel.
2
Na pánvi a oleji osmahneme, aby maso bylo celkem chyceno. Do skleněné nádoby s poklopem nalijeme vývar cca 2-3 deci, plátky slaniny a do toho vložíme osmažené závitky. Dáme do trouby na 180 °C dusit.
3
Průběžně kontrolujeme a doléváme vodu nebo trochu vývaru. Po cca půl hodině přidáme pivo a plátky žampionů. Dusíme, dokud maso nezměkne. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
4
Omáčku v nádobě dáme da plotýnku, přidáme smetanu a dochutíme, případně ještě dohustíme hladkou moukou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • recepty 73
    recepty 73 |

    8. 2. 2009 16:57

    Tak jsme odzkoušeli,ale bez toho piva,protože po páteční noci prostě nezbylo.I tak to bylo fajn.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    5. 2. 2009 19:21

    Už asi vím,co bude v sobotu k obědu.Dáme vědět