Autor:

Vepřový plátek po Novohradsku

Střední
Ingredience
Vepřová plec
(pro 4 osoby)
700 g
Cibule 1 ks
Zeleninové lečo  
Žampiony
množství dle chuti
300 g
Hladká mouka  
Smetana  
Sůl  
Pepř mletý  
Paprika - sladká  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na plátky (lze použít i kuřecí, krůtí či jiný druh vepřového), naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vyššího pekáčku a opečeme (pod tučnější masa není třeba dávat olej, samo pustí šťávu).

Když je maso z obou stran opečené, vyjmeme jej a na tuku zpěníme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme papriku a necháme za stálého míchání rozpustit, poté vrátíme maso, přidáme lečo a dle potřeby podlijeme, pekáček přiklopíme a dáme do trouby a pečeme.

Občas je potřeba na maso kouknout, promíchat a případně podlít. Když je maso téměř hotové, přidáme na plátky nakrájené žampiony a dáme opět do trouby. Já peču zvolna na cca 200 °C a trvá to zhruba 60-90 minut, záleží na typu masa.

Když je maso měkké, pekáček vyndáme z trouby, maso vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, kterou předem rozmícháme ve studené vodě. Omáčka by měla bát hustší. Řádně provaříme (10-15 minut, za stálého míchání) a nakonec přidáme smetanu a vrátíme zpět maso.

Podáváme nejlépe s rýží, ale lze užít i brambor, knedlík, těstoviny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Vepřový plátek po Novohradsku

Komentáře

  1. Roman Raba   21.10.2014 | 13:08 | reagovat |

    Dělal jsem bez žampiónů a i tak to bylo výborné.

  2. Bucharová Jaroslava   05.06.2006 | 11:26 | reagovat |

    Využila jsem všech rad a doporučení, za něž ještě jednou děkuji, jídlo jsem uvařila a bylo to opravdu moc dobré. Mohu jen doporučit!

  3. Jitka   02.06.2006 | 12:03 | reagovat |

    Omáčka musí být hustší až krémovitá, to samotná smetana nezvládne. Takže doporučuji rozmíchat v té vodě.Co se týče leča - sterilované je i s kořením, to mražené je čistě jen zelenina a tak pak chybí v chuti omáčky to koření. Takže doporučuji dělat, jak je uvedeno.

  4. Jaroslava Bucharová   31.05.2006 | 13:40 | reagovat |

    Moc děkuji všem za odpovědi, už se na vaření podle tohoto receptu těším.

  5. Jaroslava Oumarová   30.05.2006 | 14:21 | reagovat |

    Lečo s klobásou bývá v plechovce, lečo zeleninové ve sklenici. Hledejte ho mezi sterilovanou zeleninou.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web