Vepřovo-pomerančové medailonky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso
    • hladká mouka
    • olej
    • 60
      ml pomerančová šťáva
    • 1
      lžíce hořčice kremžská
    • 1
      lžíce med
    • tymián -dle chuti
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky, strany nakrojíme, jemně naklepeme, trochu osolíme a obalíme v mouce. Na pánvi s troškou rozpáleného oleje pak maso opečeme z obou stran, posypeme tymiánem, pepřem a dusíme podlité trochou vody pod pokličkou na mírném plameni téměř doměkka.
2
**Mezitím si připravíme omáčku:** Smícháme pomerančovou šťávu, hořčici a med. Omáčku nalijeme na medailonky a dodusíme s občasným podlitím a promícháním, případně ještě dochutíme solí.
3
Podáváme například s bramborem a kolečkem pomeranče, můžeme posypat petrželkou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Cassi
    Cassi |

    28. 6. 2014 21:15

    Luxusni jidlo, delikatesa.