Vepřové žebírko v zelných listech

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová pečeně
    • 100
      g anglická slanina
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • 8
      ks zelné listy
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z masa odsekneme obratlové kosti, nasekáme jednotlivá žebírka a okrajové blány nařízneme. Mírně naklepeme paličkou, potřeme česnekem osolíme a opepříme. Takto připravemná žebírka opečeme po obou stranách a odstavíme. Zelné listy spaříme ve vroucí osolené vodě a po zchladnutí žebra listů poklepeme paličkou, aby se lépe zavinovaly.
2
Opečená žebírka položíme na zelný list, přidáme cibulku osmaženou na tuku ze žebírek a plátky opečené slaniny. Přikryjeme druhým listem a úhledně zabalíme. Vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.