Autor:

Vepřové závitky se zelím

20 minut PT0H20M
Střední
Ingredience
Vepřové maso  
Kysané zelí  
Párky  
Hořčice plnotučná  
Cibule  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí a doprostřed dáme párek. Zabalíme v závitek, který ovážeme nití, aby držel. Mezitím jsme pokrájeli cibuli, kterou jsme osmažili dozlatova. Na to poklademe závitky, ze všech stran je opečeme. Až budou opečené, tak trochu podlijeme vodou a dáme péct do trouby.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámka: nejdříve se mi ta kombinace moc nezdála, ale je to opravdu vynikající.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Vepřové závitky se zelím

Komentáře

  1. mia   17.03.2008 | 7:13 | reagovat | závadný

    včera uvařeno, neslyšely jste to pomlaskávání?mooc dobré.ještě jsem udělal k tomu papání zbytek zelíčka jen tak s vegetou,bašta.sice to bylo s krůtího maska, ale mňam,príma recept:-)

  2. Hela -   14.02.2008 | 11:20 | reagovat | závadný

    Vynikající, do závitku jsem přidala plátek anglické slaniny. Takže hodnotím za 1 a koukám - 2 stránky cintání a dosud žádné hodnocení!

  3. Renata Kopečná   09.02.2008 | 14:39 | reagovat | závadný

    Dělala jsem dnes k obědu a musím jen pochválit vynikající recept.Měla jsem doma zbytek křenového zelí s feferonkou,ale i s ním to byla mňamka.Do šťavky jsem nakrájela zbylý párek a přihodila najemno nakrájené 2 listy červeného hlávkového zelí.K tomu chlupaté knedlíky a boule za ušima u všech strávníků byly zaručené.

  4. zdenka   07.02.2008 | 13:26 | reagovat | závadný

    Děkuji všem za rady,opravdu dobré jídlo a br. špalíčky skvělé.A to mám doma docela zmlsance.Dávám 1.

  5. Marsí   07.02.2008 | 8:59 | reagovat | závadný

    Zdenko, já závitky peču v zakrytém pekáčku nebo skleněné Simaxové míse s víkem.POdleju je vodou a nechám cca půl hoďky dusit, pak se kouknu, doleju vodu a peču už bez přikrytí za přelívání závitků tou šťávou do měkka.Musíte sem tam do toho píchnout vidlicí nebo vidličkou...-) Dělám je z vepřového plecka a to je docela rychle hotovo.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web