Vepřové se zelím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Mucík

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřová krkovice
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 100
      g houby
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek malá
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opeříme a opaprikujeme. Na každý plátek masa položíme kopičku vymačkaného kysaného zelí, srolujeme a sepneme párátky. V kastrole rozehřejeme olej, zprudka osmahneme maso a podlijeme. Průběžně podléváme vodou. Dusíme do měkka.
2
Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho a odložíme do misky. Do šťávy můžeme přilít trochu vody, vložíme nakrájené houby na větší kostky a sterilovaný hrášek z plechovky. Necháme chvilku povařit, asi tak 10 minut. Zakysanou smetanu rozkvedláme s trochou vody a troškou hladké mouky. Výsledná omáčka by neměla být moc hustá. Vložíme maso a necháme chvilku povařit. Samozřejmě podle chuti ještě omáčku dosolíme, opepříme. Podáváme s tím, na co máme chuť.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.