Vepřové s kroupami na česneku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřová krkovice
    • 2
      ks česnek paličky
    • 400
      g kroupy
    • sádlo
    • sůl
    • kmín
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájet na kostky, osolit, okmínovat a péct podlité vodou do měkka. Mezitím propláchnout kroupy a nechat okapat. Orestovat na sádle posekaný česnek, přidat kroupy, trochu osmažit. Potom zalít vodou, osolit, přidat majoránku a nechat dusit, až jsou kroupy měkké. Poté kroupy smíchat s masem, dochutit a můžeme podávat samotné nebo s chlebem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Eva Dolenska Dolenská
    Eva Dolenska Dolenská |

    20. 11. 2005 09:49

    Recept mám vyzkoušený- doporučuji použít kroupy perličky - je to rychlejší. Česnek je také dobré orestovat na rozškvařené slanině buď anglické nebo jen obyč. Doporučuji podávat se zelným salátem nebo kys. okurkou