Vepřové s hříbky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová plec
    • 2
      ks cibule
    • 1
      plechovka rajský protlak Malý
    • 1
      ks smetana 12%
    • olej
    • 2
      hrnek hříbky
    • sůl
    • masox
    • kmín
    • pepř mletý
    • majoránka
    • mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky a vložíme do rozpáleného oleje a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme hříbky nakrájené na plátky, pepř, kmín, masox a podlejeme vodou. Dusíme asi 30 minut. Když je maso měkké, přidáme rajský protlak a smetanu. Zahustíme vodou s trochou mouky, přidáme lžičku majoránky a ještě asi 10 minut povaříme.
2
Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny (špagety nebo vrtulky).
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    4. 9. 2006 19:52

    Ali,zase jsem byla prozrazena..o))Hříbky byly-sice ne tolik,kolik bych si přála,ale na nějaké dobrotky zbylo:o)Celou dobu jsem chodila po lese a číhala na hříbečky,slibovala polívečky,omáčky a masíčko.No,asi na některé hříbečky to neplatilo a maskvaly se víc než dobře.Udělala jsem klasickou hřibovou omáčku se smetanou a pak kus vepř. masíčka s touto voňavoučkou směsí..o))))

  • Airan
    Airan |

    4. 9. 2006 16:31

    Byl, a urcite nasel:-) Recept je dobry a jednoduchy, neco podobneho delam, doporucuji!

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    4. 9. 2006 12:45

    Á tady byl někdo na houbách!