Autor:

Vepřové s česnekem a uzeninou

Snadné
Ingredience
Vepřový bůček
nebo krkovička
 
Cibule
velká
1 ks
Sůl  
Kmín  
Buřty
špekáčky...
 
Česnek
drobně pokrájený
 
Vepřové s česnekem a uzeninou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Uzeniny

Množství surovin záleží na počtu osob. Cibuli oloupeme, nahrubo pokrájíme a dáme do pekáčku. Maso nakrájíme na plátky, nasolíme, okmínujeme a dáme na cibuli, podlijeme troškou vody a dáme péct do předehřáté trouby téměř doměkka, podléváme.

Než se maso předpeče, připravíme si buřty a česnek: buřty oloupeme, pokud jsou v umělém střívku a podélně rozkrojíme na čtvrtky. Potřebovat budeme na každý plátek masa jednu čtvrtku buřtu (špekáčku).

Česnek oloupeme a pokrájíme.Pokud máme stroužky malé, budeme potřebovat jeden stroužek na jeden plátek masa. Předpečené maso vyndáme z trouby, posypeme česnekem, položíme navrch buřty, aby se řádně opekly a dopečeme dozlatova, popřípadě podlijeme a přelijeme výpekem.
Podáváme s bramborovým, houskovým nebo bramborovo-houskovým knedlíkem a špenátem.

***Pokud máte rádi houby, můžete přidat při předpékání masa do pekáče i je. Je to výborné jak se sušenými, tak i čerstvými (mraženými...)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1
4.88 17 5 1
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Vepřové s česnekem a uzeninou

Komentáře

  1. Žejková   02.03.2012 | 12:38 | reagovat |

    Výborná pečinka, buřtík a česnek jí dá jiný rozměr.

  2. Jandová   21.11.2011 | 11:36 | reagovat |

    Výborné :-* ! Nedělní oběd jak se patří, ikdyž jsem byla nucena zaměnit špenát za dušené zelí. Manželovi se pečeným masem zavděčím vždycky, ale tohle překvapilo i mě. Byla to příjemná změna a určitě jsem nepekla takhle naposledy. A příště určitě bude se špenátem.

  3. Iva-dv.   19.09.2011 | 12:31 | reagovat |

    Ke zbylým vrabcům jsem přidala česnek, trochu piva a dvě klobásy, dopekla a znova jsme si výborně pošmákli.

  4. Honza   19.08.2011 | 13:33 | reagovat |

    Je to dobrý i s chlebem,knedlik nepotřebuju,hlavně když je maso :-D

  5. Formánková   24.07.2011 | 18:07 | reagovat |

    Velká 1 s velkou hvězdičkou!!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web