Autor:

Vepřové s česnekem a uzeninou

Snadné
Ingredience
Vepřový bůček
nebo krkovička
 
Cibule
velká
1 ks
Sůl  
Kmín  
Buřty
špekáčky...
 
Česnek
drobně pokrájený
 
Vepřové s česnekem a uzeninou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Uzeniny

Množství surovin záleží na počtu osob. Cibuli oloupeme, nahrubo pokrájíme a dáme do pekáčku. Maso nakrájíme na plátky, nasolíme, okmínujeme a dáme na cibuli, podlijeme troškou vody a dáme péct do předehřáté trouby téměř doměkka, podléváme.

Než se maso předpeče, připravíme si buřty a česnek: buřty oloupeme, pokud jsou v umělém střívku a podélně rozkrojíme na čtvrtky. Potřebovat budeme na každý plátek masa jednu čtvrtku buřtu (špekáčku).

Česnek oloupeme a pokrájíme.Pokud máme stroužky malé, budeme potřebovat jeden stroužek na jeden plátek masa. Předpečené maso vyndáme z trouby, posypeme česnekem, položíme navrch buřty, aby se řádně opekly a dopečeme dozlatova, popřípadě podlijeme a přelijeme výpekem.
Podáváme s bramborovým, houskovým nebo bramborovo-houskovým knedlíkem a špenátem.

***Pokud máte rádi houby, můžete přidat při předpékání masa do pekáče i je. Je to výborné jak se sušenými, tak i čerstvými (mraženými...)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1
4.88 17 5 1
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Vepřové s česnekem a uzeninou

Komentáře

  1. Žejková   02.03.2012 | 12:38 | reagovat |

    Výborná pečinka, buřtík a česnek jí dá jiný rozměr.

  2. Jandová   21.11.2011 | 11:36 | reagovat |

    Výborné :-* ! Nedělní oběd jak se patří, ikdyž jsem byla nucena zaměnit špenát za dušené zelí. Manželovi se pečeným masem zavděčím vždycky, ale tohle překvapilo i mě. Byla to příjemná změna a určitě jsem nepekla takhle naposledy. A příště určitě bude se špenátem.

  3. Iva-dv.   19.09.2011 | 12:31 | reagovat |

    Ke zbylým vrabcům jsem přidala česnek, trochu piva a dvě klobásy, dopekla a znova jsme si výborně pošmákli.

  4. Honza   19.08.2011 | 13:33 | reagovat |

    Je to dobrý i s chlebem,knedlik nepotřebuju,hlavně když je maso :-D

  5. Formánková   24.07.2011 | 18:07 | reagovat |

    Velká 1 s velkou hvězdičkou!!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web