Vepřové řízky od babičky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová kýta nebo krkovice, 600-800
    • 1
      kg brambory
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g hladká mouka
    • 5
      stroužek česnek
    • 500
      g mrkev
    • 250
      g petržel
    • 250
      g celer
    • 2
      ks cibule
    • 6
      plátek uzená slanina nebo bůček
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička koření - divočina
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      špetka pepř mletý mletý i celý
    • nové koření
    • 1
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránku, sůl a vyrobíme těsto jako na placky. Do namočeného římského hrnce vložíme na dno nakrájenou cibuli, pak nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pár kuliček celého pepře a nového koření, 1 bobkový list. Na tento základ rozložíme připravené maso, které obložíme slaninou. To vše zalijeme bramborovým těstem. Vložíme do studené trouby, pečeme zhruba 90 minut, ke konci přípravy odkryjeme.
2
Jako příloha se podávají vařené brambory.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.