Autor:

Vepřové řízky od babičky

Střední
Ingredience
Vepřová kýta
nebo krkovice, 600-800
800 g
Brambory 1 kg
Vejce 3 ks
Hladká mouka 100 g
Česnek 5 stroužek
Mrkev 500 g
Petržel 250 g
Celer 250 g
Cibule 2 ks
Uzená slanina
nebo bůček
6 plátek
Sůl 1 špetka
Koření - Divočina 1 lžička
Majoránka 1 lžička
Pepř mletý
mletý i celý
1 špetka
Nové koření  
Bobkový list 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránku, sůl a vyrobíme těsto jako na placky. Do namočeného římského hrnce vložíme na dno nakrájenou cibuli, pak nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pár kuliček celého pepře a nového koření, 1 bobkový list. Na tento základ rozložíme připravené maso, které obložíme slaninou. To vše zalijeme bramborovým těstem. Vložíme do studené trouby, pečeme zhruba 90 minut, ke konci přípravy odkryjeme.

Jako příloha se podávají vařené brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Vepřové řízky od babičky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web