Autor:

Vepřové ragú nadivoko

Ingredience
Vepřová plec 750 g
Sádlo 50 g
Mrkev 1 ks
Petržel 1 ks
Celer 1 plátek
Pepř mletý 10 ks
Nové koření 10 ks
Bobkový list 2 ks
Tymián 1 špetka
Červené víno 2 dl
Kečup - jemný 2 lžíce
Hladká mouka 1,5 lžíce
Cibule  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nadrobno nakrájíme. Na tuku nejdříve osmahneme kořenovou zeleninu, poté přidáme cibuli a po chvíli vmícháme maso, které opečeme ze všech stran. Jakmile je maso osmahnuté, podlijeme ho třetinou vína a trochou vody, přidáme koření a za občasného míchání a podlévání vodou dusíme, až téměř změkne. Před dokončením přidáme do směsi kečup a mouku a dusíme do úplného změknutí. Nakonec vlijeme zbytek vína a prohřejeme.
Podávejte s knedlíkem nebo rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1
Burger s chobotnicí Originální recepty s mořskými plody Články z

Komentáře k receptu: Vepřové ragú nadivoko

Komentáře

  1. sysel   13.10.2011 | 13:43 | reagovat |

    moooc dobré, dávám jedna :)

  2. Irena *   23.05.2010 | 12:11 | reagovat |

    Ragú jsem nikdy nedělala, ale jelikož mě tento způsob zaujal ze všech nejvíc rouhodla jsem se vyzkoušet. Jen mě zarazilo, že zde není uvedena sůl. Přidala jsem tedy 1 kostku masoxu, doufám, že jsem to tím nezkazila, ale chuťově to není špatné. Uvidím, co řekne rodina. Místo kečupu jsme tak é přidala brusinky.

  3. Aneta Perníková   25.04.2010 | 11:14 | reagovat |

    Dělala jsem už několikrát a vždy jsem sklidila velký úspěch. Děkuji Milanovi za nápad s brusinkami, do takové dobroty je mi líto přidávat kečup. Opravdu mňamka.

  4. Aneta Perníková   12.09.2009 | 11:52 | reagovat |

    Děkuji Milanovi L. za perfektní nápad s brusinkami, kečup jsem vůbec nedávala, do této delikatesy se ingredience jako kečup určitě nehodí. Vařili jsme na oslavu narozenin jako rautovou pochoutku a všichni byli nadšení.

  5. Milan Lučan   02.11.2008 | 19:45 | reagovat |

    Vylepsil jsem to pridanim tri barev kapie a porku, vino jsem pouzil hodne kvalitni, a ve finale jsem pridal lzicku brusinek :-) parada

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web