Vepřové ragú na smetaně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
120 minut
4
porce
8 000 kJ
autor: pracantka.75

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce celer plné
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      lžička kečup nebo protlak
    • pepř mletý 3 zrnka
    • 1
      lžička sůl raději méně a později dosolit asi
    • 250
      ml smetana může být sladká i zakysaná
    • 3
      lžíce bílé víno
    • 2
      lžíce polohrubá mouka 1 až

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle zpěníme cibuli, přidáme jemně na kostičky nakrájený celer (nesmí zhnědnout). Přidáme na kostky nakrájené maso. a osolíme. Dusíme bez podlévání až pustí maso šťávu. Přidáme kečup, hořčici a víno. Mírně podlité vaříme v tlakovém hrnci asi 30 minut. Potom když je maso měkké přidáme smetanu s moukou a chvíli povaříme. Koření nakonec vyjmeme a nebo lovíme v talíři :-)
2
Přílohy: knedlík, rýže, těstoviny
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.